Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő c. mesejáték bemutató, február 2-án a Budaörsi Latinovits Színházban

2019. január 30. - EuroAstra

kereke.jpgA Négyszögletű Kerek Erdő lakói fura lények, félig állatok, félig emberek, és teljesen kelekótyák. Amúgy egyikük sem itt, az erdőben született, úgy menekültek ide, a sok ostoba, kicsinyes, bosszantó apróság elől, ami az életüket élhetetlenné tette a városban – és amiben azért volt részük, mert olyan kis furák.

 

A városban az ilyesmit nem kedvelik, ott azt szeretik, ha mindenki szép elvágólagos, úgy könnyebb kezelni őket. Az erdőlakók tehát ide menekültek, és most itt próbálnak egy új világot kiépíteni maguk körül.

Miközben ezt az új világot építik, valójában magukat is alakíthatják: szebbre, okosabbra, bátrabbra, ellenállhatatlanabbra, mint ahogy idemenekültek. És, ahogy építgetnek, alakítgatnak, szép lassan kialakul az új világ, új törvények lépnek életbe, új szabályokat lehet megszegni, új lehetőségeket megvalósítani, vagy épp elpackázni, mikor hogy.

A kérdés már csak az, hogy ez a bizonyos új világ, amit magukból építenek maguk köré, mennyire fog hasonlítani ahhoz, ami elől idemenekültek. Lesznek-e itt is butácska, de azért épp eléggé förtelmes hatalmi harcok, előfordul-e itt is, hogy eláruljuk egymást...hogy csalunk, hazudunk, és talán lopnánk is, ha volna mit... És ha, neadjisten, mégis előfordulna ezek közül bármelyiki, vagy épp mindez: akkor az a kérdés, hogy vajon ki tudunk-e kecmeregni a csávából?

És, mert kis, erdei kényszer-közösségünk élete, ha képtelenebbnél képtelenebb epizódok során is, de erről szól – hát van miért drukkolnunk hőseinknek – hogy legalább nekik sikerüljön.

 

Szereplők:

Mikkamakka – Böröndi Bence

Vacskamati – Ladányi Júlia e.h.

Ló Szerafin – Spolarics Andrea

Aromo – Bohoczki Sára

Szörnyeteg Lajos – Ilyés Róbert

Bruckner Szigfrid – Bregyán Péter

Dömdödöm – Chován Gábor

Maminti – Páder Petra

Nagy Zoárd – Tánczos Adrienn m.v.

Kisfejű Nagyfejű Zordonbordon – Miklós Marcell m.v.

valamint: Vigh János Márk, Blaskó Rebeka, Szekeres Gergő

Rendező: Simon Balázs és a társulat

 

2019. február 2. szombat 17:00 – bemutató

További előadások:

2019. február 20. 11:00 és 15:00, március 9. 11:00, március 12. 11:00 és 15:00

Budaörsi Latinovits Színház

Budaörs, Szabadság út 26.

 

www.latinovitsszinhaz.eu

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr9714594882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása