Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

A Színház- és Filmművészeti Egyetem 2019. január 31. és február 3. között harmadik alkalommal rendezi meg a FACT (Festival Arts Cinema Theatre) nemzetközi fesztivált

2019. január 27. - EuroAstra

fact_1.jpgAz európai művészeti egyetemek fesztiváljainak sorában a budapesti FACT különlegessége a két nagy művészeti ág, a film és a színház együttes bemutatkozása valamint a színpadi látványban érdekelt díszlet- és jelmeztervező hallgatók munkáinak megjelenése.

 

A FACT célja, hogy lehetőséget adjon magyar és külföldi diákoknak, hogy megismerjék egymás munkáit, a nagyközönség előtt bemutassák vizsgafilmjeiket és -előadásaikat, közös műhelymunkákon vegyenek részt és hosszútávú szakmai kapcsolatokat építsenek ki.

A 2019-es fesztiválon négy külföldi és a két hazai színművészeti egyetem hallgatói mutatkoznak be. Meghívást kaptak a prágai, a belgrádi, a giesseni, a versció-i és a kaposvári színművészeti egyetem produkciói, a házigazda Színház- és Filmművészeti Egyetem három előadással képviselteti magát.

 

Tovább gazdagodik a filmes kínálat, a dokumentum- és kisjátékfilm vetítés mellett a televíziós műsorkészítők munkáit külön program keretében mutatják be.

Látványtervező MA szakos hallgatóik mellé meghívták a társegyetemek tervezőit, így közös kiállításon láthatóak az SZFE, a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar növendékeinek alkotásai.

 

Idén első alkalommal kerül sor az úgynevezett OFF program keretében olyan nemzetközi workshopokra, amit az SZFE hallgatói szerveznek. Valamennyi résztvevő ország színész vagy rendező szakos növendékei tartanak foglalkozást, a négy nap során kilenc különböző tematikájú műhelymunka valósul meg, így lesznek többek között bábos, tévés, színházi és táncos projektek.

 

A fesztivál keretében két nemzetközi szakmai konferenciát is tartanak, az egyik a projektmódszer alkalmazási lehetőségeit járja körbe a felsőfokú művészeti oktatásban, a másik a meghívott egyetemek oktatásmódszertanával és fesztivál szervezői tapasztalataival foglalkozik.

 

http://szfe.hu/fact

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr1714587572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása