Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

A kórház gyermekosztályát támogatja a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém

2019. január 21. - EuroAstra

a_zene_gyogyit_0123.jpgA Rotary Club Balatonfüred-Veszprém jószolgálati koncertet rendez a Füred Dixieland Band és Charlie közreműködésével 2019. január 23-án 19 órakor a Hangvillában, melynek célja, hogy a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályán gyógyuló kis betegek és szüleik közös éjszakai pihenését kényelmesebbé tegyék.

A Rotary International, mint a világ egyik legnagyobb civil közössége több fókuszterületen segíti a közvetlen környezetében élőket: a betegségek megelőzése és kezelése, tiszta víz és higiénia, anya– és gyermekegészségügy, alapszintű oktatás és az írástudatlanság felszámolása, gazdaság és közösségfejlesztés. A Rotary Club Balatonfüred-Veszprém most meghirdetett programjával a gyerekek és szüleik támogatását állítja fókuszba. A közel kétéves klub pedig idén a fiatal tehetségek támogatása mellett az egészség megőrzésére és az egészségügy megsegítésére fektet nagyobb hangsúlyt – mondta el Hartmann Péter alapító elnök a jótékonysági koncert sajtótájékoztatóján. Korábban közel kétmillió forintot adományoztak iskoláknak futónapjuk alkalmával, további céljaik között szerepel, hogy szeretnék egy jótékonysági félmaratonná kiterjeszteni.

Dr. Dávid Gyula, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója szerint nagyon fontos ez a nemes szándék, hiszen minden támogatás elismerése a munkájuknak. Emellett természetesen az adományok gyakorlati segítséget is jelentenek abban, hogy még jobban tudják ellátni a feladataikat és adott esetben pótolják a hiányokat.

Utóbbiról szerencsére nincs szó a gyermekek ellátása esetében: dr. Szabó Éva főorvos szerint folyamatos támogatást élvez a gyerekosztály, s ha esetleg valamilyen hiány mégis felmerült volna, azt mindig meg tudta oldani a kórház, vagy a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány. Az épület ugyanakkor, amelyben a gyermekosztály is helyet kapott, már építésekor, 1994-ben sem felelt meg teljesen az elvárt komfortszintnek, és sajnos ez ma is így van. „A Rotary Club Balatonfüreddel közös célunk, hogy ezen javítsunk és kényelmesebbé és biztonságosabbá tegyük a gyermekek és szüleik elszállásolását” – jelentette ki a főorvos.

Jelenleg három lehetőség van, ha a szülők szeretnének éjszakára bent maradni beteg gyermekeikkel a kórházban: amennyiben van elég szabad betegágy, ezeken tudnak aludni, ha nincs, akkor a gyermekükkel együtt osztoznak az ágyon, vagy esetleg kempingágyon, matracon tudnak éjszakázni. Ez azonban kevésbé komfortos megoldás, ráadásul jelenleg nincs olyan hely, ahol a kempingágyakat tárolni lehetne nappal. Ehelyett a Rotary Club tagjaival közösen a kórház olyan mobilizálható ágyakban gondolkodik, amelyeket egymásba lehet helyezni – ehhez keresünk most vállalkozót, illetve anyagi fedezetet, amiből megvalósítható lenne mintegy 20 darab ágy legyártása.

Aki a kezdeményezést támogatni szeretné, megteheti a Rotary Club által szervezett koncerten, ahol a gyógyító zenét Horváth Charlie és a Füred Dixieland Band szolgáltatja. A zenekar nem először áll ki jó ügyek mellett: ez már a harmadik lesz a hagyományos év eleji jótékonysági koncertjük sorában, vezetőjük, Dervalics Róbert szerint pedig óriási megtiszteltetés számukra, hogy mindezt a Hangvillában tehetik meg. „Ez egy csodálatos lehetőség arra, hogy a két város között karitatív és kulturális hidat képezzünk!”- mondta.

A január 23-án, szerdán este 19 órakor kezdődő, „A zene gyógyít” című koncerten a Füred Dixieland Band egyáltalán nem megszokott módon ad elő klasszikus Charlie-dalokat és jazz-részleteket az énekessel,  így többek között Louis Armstrongtól is. A koncertre három kategóriában válthatók támogatói jegyek a Hangvilla jegypénztárában: 3500, 6000 és 10000 forint értékben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr7614573316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása