Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Lélekmelengető karácsonyi whiskey koktélok

2018. december 16. - EuroAstra

lelek.jpgAz ünnepek közeledtével még jobban esik az otthoni pihenés, egy-egy finom, fűszeres itallal pedig még különlegessebbé tehetjük a hideg téli estéket.  Íme, öt különleges koktél Lukács Rolandtól, a Jack Daniel’s hazai márkanagykövetétől, amelyekkel meglephetjük szeretteinket és teljessé tehetjük az ünnepi pillanatokat.

 

New York Sour

- 40 ml Jack Daniel’s Single Barrel

- 20 ml citromlé

- 10 ml cukorszirup   

- pár csepp Angostura bitter

- 10 ml vörösbor

- 1 tojásfehérje (opcionális)

- díszítéshez: citromhéj, tojásfehérje

Az alapanyagokat a bor kivételével összerázzuk, majd friss jégre, whiskey-s pohárba töltjük és a bort a tetejére öntjük, citromhéjjal díszítjük.

 

Maple Leaf

- 50 ml Jack Daniel's Tennessee Whiskey

- 15 ml citromlé

- 10 ml juharszirup

- díszítéshez: citromszelet, citromhéj, kakukkfű

Az összetevőket jéggel elkeverjük egy whiskey-s pohárban, citromszelettel vagy citromhéjjal, kakukkfűággal díszítjük.

 

Manhattan         

- 50 ml Jack Daniel’s Gentleman Jack

- 25 ml vörös vermut

- pár csepp Angostura vagy narancs bitter

Az alapanyagokat jéggel együtt fél percig keverjük, majd előre hűtött koktélpohárba szűrjük.

 

Tennessee Hot Toddy

- 40 ml Jack Daniel’s Tennessee Whiskey                                  

- 40 ml almalé                                                                      

- 50 ml forróvíz

- 10 ml citromlé

- 10 ml karácsonyi szirup

A karácsonyi szirup elkészítése: 250 ml vízhez adjunk 250 g cukrot, 1 fahéjrudat, 6-8 szegfűszeget, 2-3 csillagánizst, fél rúd vaníliát, és egy edényben melegítsük ezeket míg a cukor el nem olvad. Ne forraljuk, mert úgy elpárologhat a víz és túl sűrű lehet. Idő hiányában használhatunk forraltbor fűszerkeveréket is.

Öntsük össze az alapanyagokat egy hőálló pohárba vagy egy bögrébe és keverjük össze. Ízlés szerint változtassunk az édes és a fanyar arányán.

 

Eggnog (5-6 főre):

- 150 ml Jack Daniel’s Tennessee Whiskey

- 25 g datolya

- 25 g kesudió

- 25 g szárított barack

- ¼ evőkanál forraltbor fűszerkeverék

- 1 vaníliarúd

- 1l mandulatej

- szerecsendió

Áztassuk be a datolyát, a kesudiót, a barackot és a fűszerkeveréket egy estére a whiskey-vel. Szűrjük le a folyadékot, kaparjuk bele a vanília magokat és öntsük bele a mandulatejet, majd turmixoljuk össze és adagoljuk pohárba. Reszeljünk a tetejére szerecsendiót.

 

https://www.jackdaniels.com

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr3814482404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása