Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Közel kétezren jutottak el ingyenesen a Zsolnay Negyedbe

2018. december 13. - EuroAstra

kozel-.jpg2016 januárjában indította el a Zsolnay Programot Pécs városa, a Baranya Megyei Önkormányzat és a Zsolnay Örökségkezelő NKft., amelynek keretében a Baranya megyei települések egy-egy csoportjának nyílt lehetősége díjmentesen megtekinteni a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed látnivalóit.

 

A program népszerűsége bebizonyította: kivételes kulturális lehetőséghez jutottak ennek köszönhetően a kistelepülések lakói. Három év alatt 65 Baranya megyei településről 1931 fő vett részt a programban.

A résztvevők eltölthettek egy napot a kultúra jegyében, megismerték a Zsolnay Kulturális Negyed sokszínűségét, kiállításait, különböző múzeumpedagógiai-, természettudományos-, ismeretterjesztő programjait, valamint táncházait, interaktív és kreatív játszóházait.

A résztvevők három tematikából választhattak:

22 családi, 26 felnőtt/nyugdíjas és 17 gyermek csoport fedezte fel a Negyedet. 

 

A Zsolnay Program a kultúrához való hozzáférés és a kulturális akadálymentesítés vállalásaként egy sikeresen lebonyolított mintaprojekt – mondta az utolsó gyermekcsoport köszöntésén dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő, kulturális alapellátásért felelős miniszteri biztos.

 

Nagy Csaba országgyűlési képviselő kiemelte: - Kétmillió forint utazási és programköltséggel járult hozzá a Baranya Megyei Önkormányzat ahhoz, hogy Pécs kulturális kisugárzását megyeszerte elvigyék. Hozzátette: 2016 márciusában Bürüs község volt az első résztvevő település.

 

A baranyai települések mellett 18 határon túli gyermekcsoportot is fogadott a ZsÖK a program keretében, többek között Kishegyesről, Eszékről és Szabadkáról. A résztvevő kb. 800 gyermek számára kiemelt fontosságú volt a magyarságuk erősítése is, így sokan a pécsi március 15-ei ünnepségen is részt vettek a látogatásuk alkalmával.

 

Sikerült elérni a célunkat: rengeteg olyan látogató érkezett a Zsolnay Programnak köszönhetően hozzánk, akinek más módon nem lett volna lehetősége ellátogatni a Zsolnay Negyedbe. Külön öröm volt látni a gyermekcsoportok lelkesedését, tőlük több rajzot is kaptunk hálájuk jeléül – számolt be Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

 

https://www.zsolnaynegyed.hu

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr2314472080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása