Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Ki nyerte meg a II. Világháborút?

2018. december 08. - EuroAstra

ii_vilaghaboru.jpgTörténészek, szociológusok, pszichológusok, újságírók azon keseregnek, hogy a magyar társadalom még nem tudta feldolgozni a második világháború történéseit. A Háry János Közvélemény Kutató ZRT. új felmérésével kívánta a kérdés megoldását elősegíteni. Intézményeket, civil szervezeteket, alapítványokat faggattak arról, ki nyerte meg a II. Világháborút? A válaszokat ez úton tolmácsolom.

   A háborút a Szovjetunió nyerte meg. A Napóleon elleni stratégiát követve engedték a Wehrmacht és a Waffen SS. csapatait Sztálingrádig elmenni, majd bekerítették és tönkre verték őket. Ezután egészen Berlinig üldözték a német csapatokat, majd Abdelhakim Iszmajlov közlegény kitűzte a vörös zászlót a Reichstag tetejére. (Magyar-Orosz Baráti Társaság.)

   A háborút az Amerikai Egyesült Államok nyerte meg. Akkor lépett be a háborúba, amikor Japán váratlanul és hadüzenet nélkül megtámadta Pearl Harbor városát és a kikötőjében horgonyzó amerikai flottára súlyos csapárt mért. Ez után az egész amerikai ipar hadiiparrá alakult át, fegyverek, tankok, rohamlövegek, légelhárító ágyúk százezreit gyártották és adták át Angliának és a Szovjetuniónak. Csak így lehetett a németeket legyőzni. (Amerikai Ház Alapítvány, Budapest.)

   A háborút az 500 millió lakosú és 45 millió négyzetkilométer területű Brit Birodalom nyerte meg. Az 1944. június 6.-i D-napon hajnalban az inváziós flotta hajóágyúi megkezdik a tüzérségi előkészítést. Fél óra múltán Normandiában megindult a partraszállás, a megszállás alatt álló Európa felszabadítására irányuló inváziót 50.000 brit katonával. Rommel tábornagy, a védekező német csapatok vezetője fejvesztve menekülni kezdett és meg sem állt Potsdamig. (British Council Hungary)

   A háborút Németország nyerte meg. Egy háborúnak nem az eleje a fontos, hanem ami utána történt. Nézzük meg az európai országokban élő lakosság életszínvonalát és az egy főre eső GDP-t. Az NSZK-ban toronymagasan a legnagyobb. Akkor ki is a győztes? Akiknél még mindig magas a szegények aránya? Ugye nem, hát ezért biztos, hogy mi győztünk. (Német Nemzetiségi Liga, Salgótarján.)

   A második világháborút a partizánok nyerték meg, ehhez kétség sem fér. Tevékenységükkel egy pillanat nyugtot nem hagytak a német haderőnek. Hidakat robbantottak fel, így megbénították a félelmetes Tigris harckocsikat, vonatokat siklattak ki, akadályozva ezzel a német csapatok és az utánpótlás szállítását, lecsaptak a Wehrmacht járőreire. A partizánok nélkül a németek elfoglalták volna egész Európát.                            (A Munkásmozgalom Régi Harcosainak Egylete.)

   Mi Coubertin híres mondásának talajgyökerén állunk. Nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel.  Már pedig három magyar hadsereg is részt vett a második világháborúban és  lélekben megerősödve, edzetten, a nehézségeket legyűrve tértek Haza. Amely, mint tudjuk, minden előtt, ahogy Kölcsey mondotta volt.  (Ébredj Magyar! Tömörülés.)

   Hallottunk arról a legendáról, hogy 1941-1945 között valamiféle csetepaté volt a világban. Bizonyításra nem szoruló alaptörvény, hogy az egyes csillagok aszcendense határozza meg a világ történelmét és a háborúkat is. Az említett időszakban a Mars aszcendense nem keresztezte a Föld pályáját a Nap körül, ennek következtében háború sem lehetett ebben az időszakban, Ezért tudománytalan az olyan kérdés, hogy ki nyerte meg a második világháborút, mert nem volt ilyen. (Asztrológus Munkacsoport.)

   A háborúkat tudományos élettani szempontból elemezte tanszékvezetőnk,                    Prof. Dr. Bölcs-Okos Tóbiás Phd, az MTA levelező tagja. Tizenkét országban végzett kutatás és statisztikai elemzés alapján bizonyítottnak tekinthető, hogy a második világháborút az nyerte meg, aki túlélte. Meg az elsőt is.  (SOTE Élettani Intézet kutatócsoportja)

 Láng Róbert

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr2514453626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása