Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Magyar fejlesztésű program lett az év sport projektje Albániában

2018. november 06. - EuroAstra

lorik_cana_es_dr_molnar_andrea.jpgMagyarországi programot vitt sikerre Albániában az ott hősként tisztelt focikirály Lorik Cana. Az Ovi-Sport Alapítvány tavaly óta működik együtt a Lorik Cana 5 Alapítvánnyal, azóta két óvodai sportpályát építettek az albán kollégák Tiranában és még kettőt terveznek. A projekt most elnyerte az Év Sportprojektjéért járó díjat, mellyel Cana lett Albánia sportnagykövete.

 

A sportoló Magyarországon ismerkedett meg az óvodások sportolását támogató Ovi-Sport Programmal, amely nálunk már hét éve működik és több mint 300 pályát adtak át, mintegy 50.000 gyereknek nyújtva sportolási lehetőséget, legyen az kézilabda, kosárlabda, foci vagy akár sorversenyek. A programot Dr. Molnár Andrea és az Aranycsapat legendás védője, Buzánszky Jenő alapították.

 

Buzánszky végakaratának megfelelően Kárpátalján és Székelyföldön is adtak már át ovi-sport pályákat, de Albánia a program első külföldi partnere. Lorik Cana az albán futballszövetség grassroots nagykövete, vagyis a szabadidős futballprogramokért felelős, így ismerkedett meg az Ovi-Sport Alapítvánnyal, amely addigra készen állt a nemzetközi terjeszkedésre.

 

„Évek kemény munkájának köszönhetően minden feltétel adott lett ahhoz, hogy az Ovi-Sport Program exportképes termékké váljon. Ennek első, kézzel fogható sikere Albániában, a Lorik Cana 5 Alapítvánnyal kötött, hatalmas médiaérdeklődést kiváltó, nemzetközi együttműködés lett, melynek eredményességét, személyes sikerként éljük meg itthon is” – mondta el a programról Molnár Andrea, az Ovi-Sport Program elnöke.

 

A program több rangos díjat nyert itthon is - Magyar Termék Nagydíjat, Innovációért Nívódíjat és Érték és Minőség Nagydíjat – októberben pedig az Év Sportprojektjéért járó díjat kapta meg Tiranában. Ezzel együtt Lorik Cana lett Albánia sportnagykövete.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr3914354833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása