Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Újonnan felfedezett betegségek

2018. október 10. - EuroAstra

01_orig.jpgMolnár C. Pál: Melankólia

Legfrissebb hazai kutatások szerint a globális felmelegedés miatt a közeljövőben új betegségekre, illetve egyes régebbi kórok módosított változataira kell felkészülni az embereknek és az egészségügyi szervezeteknek.

Melankólia

Hazai NB 1-es focicsapatok elnökeinél és vezető edzőinél mutatkozhat akkor, ha a Katar-i 2022-es  FIFA World Cup 48-as mezőnyébe való bekerülés esélyeit latolgatják.

Mellébeszélés

Egészségügyi intézmények nyilatkozóinál előforduló fertőző betegség, ha az újságírók a műtét-elmaradásokról, kórházi fertőzésekről, vérhiányról, orvos és nővér elvándorlásról kérdezik őket.

Krónikus könnyezés

Leggyakrabban cégtulajdonosoknál lép fel, amikor az érdekvédelmi szervezet fizetésemelést kér a dolgozóknak. Ilyenkor a tulaj azonnal sírva fakad, hogy ez lehetetlen, mert higgyék el, én is csak kisebb kölcsönök segítségével tartom fenn a céget.

Rövidlátás

Építőipari cégek irányítóinál fordul elő, amikor takarékossági okokból a biztonsági előírásokat figyelmen kívül hagyva a védőfelszereléseket nem veszik meg.

Mutálás

Hangváltásnak is hívják. Amikor egy beosztottat kineveznek vezetővé, vagy ennek fordítottja következik be. Az új vezető mindenkinél mindent jobban tud és parancsolgatni kezd. A leváltottnak pedig azonnal eszébe jut, mit, hogyan és mikor kellene csinálni, hogy a hatékonyság a duplájára növekedjen.

Túlsúly

Amikor egy cég 15 fős igazgatótanácsában 9 fő a cégtulajdonos rokona.

Dadogás

A dadogás egy beszédfogyatékosság, amelynél a beszéd folyamatossága akadályozott, akaratlan ismétlések, hangok, szavak, illetve kifejezések hagyják el a beteg torkát. Szóvivők kapják el, ha kényes kérdésre kellene válaszolniuk.

Diszkalkulia

A diszkalkulia/számolási zavar, a számolási képesség részbeni hiányát, zavarát jelenti Statisztikusoknál, vagy statisztikai adatok elemzőinél léphet fel. Példa: Egy cégnél az átlagbér bruttó 250.000 forint, Ha kihagyjuk a vezérigazgató és helyettesei többmilliós fizetését, akkor nettó 120.000.

Hypnoid tudatzavar

Akkor lép fel, amikor valaki azt hiszi, hogy akinek az Isten hivatalt ad, észt is ad hozzá.

 

 

Begyulladás

Közalkalmazottaknál következik be húsz százalékos létszámcsökkentés esetén. Ki marad státuszban? Hej, ha én is, én is  köztetek lehetnék....

 

 

Láng Róbert

 

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr9714292257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása