Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Révay András: A fiatalokra figyelünk

2018. szeptember 12. - EuroAstra

oktober-1.jpg Akik részt szeretnének venni Európa legnagyobb sörünnepén, azoknak nem kell egészen Münchenig utazniuk, hiszen most Budapesten is átélhetik a legnagyobb sörfesztivál minden örömét 2018. szeptember 27-30. között az Októberfest Budapesten! Az arányok persze mások lesznek, de ez számunkra inkább kellemesebb.

oktober-2.jpgA megelőző években a rendezvényt vendégül látó patinás helyszíneket, mint a Fővárosi Műjégpálya, Budapest Felvonulási tér kinőtték, így - tavaly után, most már másodszor is - a budapesti Kincsem Park (1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.) lesz a fesztivál színhelye. A gyönyörű, parkosított terület, a Lovasszínház, a „békebeli” régi lelátó hangulata, a minden igényt kielégítő lóversenypálya és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra már-már a müncheni rendezvényhelyszín adottságaival vetekszik! A gépkocsival érkezőket közeli parkolók várják, no de ki megy sört inni autóval? Finoman szólva: nem tanácsos, mikor a helyszín tömegközlekedéssel szinte a város bármelyik pontjáról egyszerűen elérhető és a rendezvény ideje alatt különjáratok is közlekednek majd!

oktober-3.jpgAz Oktoberfest ünnepét első ízben 1810 októberében rendezték meg a müncheni Terezia mezőn. A hagyományt Lajos trónörökös herceg és Terézia hercegnő esküvője teremtette meg, ahová München egész lakossága hivatalos volt. Az ünnepet a későbbiekben lóversenyekkel, mezőgazdasági vásárokkal színesítették. A rendezvényen kizárólag a müncheni sörfőzdék vehetnek részt, kifejezetten az erre az alkalomra főzött sörkülönlegességeikkel. A budapesti fesztivál alternatívát kínál mindazoknak, akiknek személyesen nincs lehetőségük Münchenben megtapasztalni ezt az utánozhatatlan közösségi élményt, de – és ez a színvonalat is jól mutatja - egyre több külföldi látogatóval büszkélkedhetünk. Az elmúlt években a fesztivált több tízezer ember tisztelte meg részvételével. Idén már - mint a Brauerei Gruppe GmbH & Co. KGaA hazai képviselője – a Paulaner saját hatáskörében szervezi a PAULANER OKTOBERFEST BUDAPEST sörfesztivált.

oktober-4.jpg Zsélyi Gábor, a Paulaner Magyarország képviselője elmondta: bár a münchenivel nem lehet – és nem is cél – versenyezni, hiszen az nemcsak a legnagyobb sörfesztivál, hanem összességében is ez a világon megrendezett legnagyobb fesztivál. Az időjárási viszonyok miatt szeptember hónapban kezdődő Oktoberfestet évente átlagosan 6-7 millió vendég látogatja a világ minden tájáról. Mi hét évvel ezelőtt rendeztük meg az elsőt és az idén a várakozások szerint, a négy nap alatt 70-80 ezer ember vesz majd részt rajta. Az elfogyasztott sör mennyiségét csak becsülni lehet. A legjobban a Paulaner 5-600 hordónyi Oktoberfest söre fogy, ez úgy tizennyolcezer literre tehető. Jelen lesznek viszont a kézműves sörfőzdék is, a náluk elfogyasztott mennyiségről nincsenek adatok. A fesztiválra – egyelőre még – belépő díj van, de a cél az, hogy ez megszűnjön és a fesztivál látogatása a közönség számára ingyenes lehessen.

oktober-5.jpg A program rendkívül változatos lesz. Idén először kapcsolódik be a Retro Rádió, de ez senkit ne riasszon el. A csütörtök például kifejezetten fiatalos nap lesz, ekkor főként rájuk figyelnek a rendezők, a kora délutáni órák pedig a családoké. A 12 évnél fiatalabb gyerekek belépése ingyenes és számukra külön foglalkozásokat – vidámparki attrakciót, pónilovaglást, arcfestést - szerveznek, hogy közben a szülők egy kicsit zavartalanul kóstolhassanak. Este hat órakor azután „feltekerik a hangerőt”, kezdődik a buli – egészen éjjel egy óráig. A szervezők remélik, hogy ezen a fesztiválon is pont olyan, vidám, elégedett arcokkal találkozhatnak, mint amilyenek Münchenben szoktak lenni és azért a sörfogyasztás is megmarad kulturált keretek között. A sör mellé felsorakoznak majd az ételek, közöttük bajor ételek is. Akinek kedve van, a Bud Spencer filmekből ismert sör-virsli versenyt is szervezhet magának!

oktober-6.jpgA rendezvény hivatalos megnyitója szeptember 27-én, csütörtökön, 18 órakor lesz. Ekkor ünnepélyes körülmények között verik csapra az első hordó Paulaner sört. Nyomban utána Curtis fellépése következik, aki szeretné megcáfolni, hogy az ilyen rendezvény csak a negyven évnél öregebbeknek való. Szeptember 28-án, pénteken az esti műsort hét órakor Tóth Gabi nyitja, egy óráig övé a színpad. Őt a következő másfél órában a Beatrice nagykoncertje követi. Ahol Nagy Feró megjelenik, ott igazi házibuli van az első másodperctől. Azt mondta, mindent el fog követni, hogy „lemossák” az összes többi, megjelent zenészeket. Nem lesz könnyű dolga, mert szombaton – mások mellett - színpadra lép a Happy Gang és an Animal Cannibals is. Vasárnap kettőtől viszont igazi német zene uralja majd a fesztivált. A Musikverein Harmonie Gerstetten 50 tagú német fúvós zenekar játszik, kiegészülve a 30 tagú Pilisvörösvári Német Nemzetiségi fúvószenekarral. A sváb zenét kedvelők viszont a fesztivál mind a négy napján megtalálhatják a szórakozásukat, mert egy egész Sramli Sátor várja majd őket.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr7414231915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása