Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Budapest után Oroszországban is a cseh Šonka állhatott a dobogó tetejére

2018. augusztus 30. - EuroAstra

kazany.jpgAugusztus 25-26-án kellemes idő és 128.000 szurkoló fogadta a Red Bull Air Race pilótáit a világbajnokság ötödik állomásán, az oroszországi Kazanyban. Martin Šonka sorozatban második győzelmét zsebelte be a szezonban, a dobogó második fokára az amerikai Michael Goulian állhatott fel, aki ezzel visszakerült a tabella élére. Honfitársa, Kirby Chambliss szerezte meg a futam harmadik helyét. Felkészül: Bécsújhely, Ausztria!

 

Martin Šonka budapesti győzelme után emelkedett hangulatban érkezett Oroszországba, ám a kvalifikációs futamok során csupán a 12. helyet sikerült megszereznie. Vasárnapra azonban felszívta magát a cseh pilóta, és mindenkinél gyorsabban teljesítette a pályát a 14-es és 8-as fordulókban. A döntőben külön emelte a tétet, hogy a szintén legjobb négy közé jutott Chambliss és Goulian tavaly első és harmadik helyen végeztek a helyszínen, ám Šonka végül kiélezett versenyben, csupán 0.115 ezreddel megelőzve Gouliant, 52.123-ös időeredménnyel a kazanyi dobogó legfelső fokáig küzdötte magát, összesítettben pedig 49 ponttal a második helyen áll. A tabellát jelenleg 55 ponttal Goulian vezeti, aki a szezon legkiegyensúlyozottabb teljesítményét nyújtja: négy alkalommal állt a dobogón és ötször végzett a legjobb 4 között.

 

A versenyhétvége kevésbé alakult pozitívan a világbajnoki címvédő japán Joshide Muroja és az ausztrál Matt Hall számára, utóbbi az összesített pontlista első helyéről kezdte az orosz futamot. Mindkét pilóta büntetőpontok miatt esett ki a legjobb 8 közül. Hall a tabella második helyére szorult vissza (49 ponttal fej-fej mellett Šonkával), Muroja pedig a raglista ötödik helyéről indul majd neki a következő fordulónak.

 

„Ez egyértelműen az egyik legnehezebb futam volt a számunkra, egyszerűen semmi nem akart összejönni és működni. A sok befektetett csapatmunka még értékesebbé teszi a győzelmünket” – mesélte Šonka. “Én személy szerint nem gondolok a szezonra, mindig csak az aktuális futamra koncentrálok. Most itt az ideje elkezdeni felkészülni Bécsújhelyre, ez a következő feladat, ami ránk vár.”

 

2016 után a Red Bull Air Race szeptember 15-16-án visszatér a gyökereihez Ausztriába – Bécsújhely lesz az idei versenysorozat utolsó európai állomása, mielőtt a pilóták beveszik az Egyesült Államokat a két utolsó fordulóra.

 

Jegyek már kaphatók a 2018-as Red Bull Air Race Világbajnokság futamaira – köztük a következő, bécsújhelyi állomásra is.

 

Master Class eredmények, Kazany 2018:

1. Martin Šonka (CZE), 2. Michael Goulian (USA), 3. Kirby Chambliss (USA),

4. Juan Velarde (ESP), 5. Ben Murphy (GBR), 6. François Le Vot (FRA),

7. Matt Hall (AUS), 8. Joshide Muroja (JPN), 9. Petr Kopfstein (CZE),

10. Nicolas Ivanoff (FRA), 11. Pete McLeod (CAN), 12. Mika Brageot (FRA),

13. Matthias Dolderer (GER), 14. Cristian Bolton (CHI)

 

A világbajnokság állása öt futamot követően:

1. Michael Goulian (USA) 55 pont, 2. Martin Šonka (CZE) 49 pont, 3. Matt Hall (AUS) 49 pont, 4. Mika Brageot (FRA) 27 pont, 5. Joshide Muroja (JPN) 22 pont, 6. François Le Vot (FRA) 20 pont, 7. Kirby Chambliss (USA) 19 pont, 8. Juan Velarde (ESP) 16 pont, 9. Matthias Dolderer (GER) 15 pont, 10. Ben Murphy (GBR) 15 pont, 11. Pete McLeod (CAN) 11 pont, 12. Petr Kopfstein (CZE) 10 pont, 13. Cristian Bolton (CHI) 6 pont, 14. Nicolas Ivanoff (FRA) 6 pont

 

A további Red Bull Air Race versenyek:

Szeptember 15-16.:    Bécsújhely, Ausztria

Október 6-7.:              Indianapolis, Egyesült Államok

November 17-18:       Texas, Egyesült Államok

 

 

www.redbullairrace.com

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr7614208577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása