Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Újabb díjat nyert a Virágvölgy

2018. július 25. - EuroAstra

viragd.jpgA július 14. és 20. között megrendezett Palicsi Nemzetközi Filmfesztiválon a Kritikusok Díját kapta az elsőfilmes Csuja László road movie-ja a Párhuzamok és ütközések című szekcióban.

 

A Virágvölgy Csuja László rendező egyszerre költői és realista, punkosan karcos első játékfilmje. A film különleges amatőr főszereplőkkel készült: a női főszerepben Berényi Bianka Instagram-sztár, az EU Cannibal frontembere; a férfi főszerepben Réti László, többszörös Speciális Olimpiai bajnok látható.

 

A történet szerint a külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a jószívű, munkásszállón élő Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt lánynak és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra.

 

A menekülő párról szóló road movie világpremierje a Karlovy Vary Filmfesztiválon volt, ahol a régióban készült első és második filmeket felvonultató East of the West versenyprogramban elnyerte a zsűri díját. Tekintélyes külföldi filmkritikusok, többek között a Variety és a Screen International szerzői méltatták a magyar film frissességet, lendületét, a rendezést és a kiváló szereplőgárdát. 

 

Az 1992-ben alapított Palicsi Nemzetközi Filmfesztivál Párhuzamok és ütközések szekciójának bírálóbizottsága, Chiara Spagnoli Gabardi olasz, Pavlina Jeleva bolgár és Maja Bogojevic montenegrói filmkritikusok szerint a Virágvölgy "szívbemarkoló első film, amely bemutatja, hogy a társadalom peremére szorult fiatalok hogyan keresik a szerelmet, és hogyan küzdenek meg a fennmaradásért egy elidegenedett társadalomban."

 

“A Virágvölgy egy coming-of-age történet. A film kitaszított, a társadalom perifériáján élő emberekről szól: az ő igazságukat szeretném átélhetővé tenni. Lacinak egyik percről a másikra kisfiúból apává kell válnia. A film azt ábrázolja, hogy ezzel a kihívással hogyan küzd meg. A casting majdnem egy évig tartott, a film szereplőinek jelentős része amatőr lesz, akikkel nem történnek meg ezek az események, de akár meg is történhettek volna. „Laci szuggesztív, koncentrált tekintete fogott meg, Biankában pedig egy olyan elemi szabadság lakozik, ami egyszerűen elsodort.” – mondja a film rendezője.

 

A film a Magyar Nemzeti Filmalap első filmeket támogató Inkubátor programjában készült.

A Virágvölgy augusztus 30-án kerül a mozikba, az ELF Pictures forgalmazásában.

 

Virágvölgy - színes, magyar roadmovie

Rendező: Csuja László

Szerepők: Berényi Bianka, Réti László, Kozma Károly, Kardos György, Kardos Róbert

Gyártási év: 2018

Korhatár besorolás: besorolás alatt

Tervezett bemutató: 2018. augusztus 30.

Forgalmazó: Elf Pictures

 

https://vimeo.com/275877878

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr914133147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása