Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Két csobbanás között egy kis kamatos kamat: 160 diák vehet részt idén a Fáy Siker Táborban Balatonszemesen

2018. július 12. - EuroAstra

fay_siker_tabor_foto.JPGTehetséges, de nehéz anyagi körülmények között élő diákok számára szervez teljesen ingyenes nyári táboroztatást az OTP Fáy András Alapítvány. A Balaton partján idén hetedik alkalommal megvalósuló Fáy Siker Tábor keretében összesen 160 gyermek élményalapú pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási oktatására kerül sor a flow-élményre alapuló játékos feladatok és új technológiák, így például robotok segítségével. Emellett természetesen számos változatos szabadidős programra is lehetősége van a fiataloknak.

 

Idén 160 tehetséges, de nehéz anyagi körülmények között élő diák vehet részt az OTP Fáy András Alapítvány által szervezett nyári táborban. A négy turnusban, július 6. és július 26. között megvalósuló tábor keretében a részt vevő gyerekek az OK Oktatási Központ nemzetközileg elismert, élményalapú tréningjein sajátíthatják el az alapvető pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási ismereteket.

 

Az Alapítvány idén immár hetedik alkalommal rendezi meg a Fáy Siker Tábort, amelyeken ez idáig összesen már több mint ezer általános- és középiskolás diák vehetett részt. Egy-egy turnus hat napot ölel át, amely még intenzívebb befogadást tesz lehetővé, mint év közben az egynapos tréningjeink. Fontos továbbá aláhúzni, hogy ilyenkor a trénereink is még inkább oda tudnak figyelni az egyéni igényekre, a diákok személyes fejlődésére és visszajelzéseire, amely tovább növeli az oktatás hatékonyságát és mélyíti az ismeretanyag elsajátítását.” – fogalmazott Dr. Schrankó Péter, az OTP Fáy András Alapítvány ügyvezetője.

 

Hajókázás, fagyizás és programozható robotok 

 

Ahogyan az OK Oktatási Központ évközi tréningjein, úgy a balatonszemesi nyári táborban is a flow-élményre alapuló játékos feladatok és legújabb technológiák bevetésével teszik az Alapítvány munkatársai még érdekesebbé a tréningeket a diákok számára. Így egy-egy feladat során többek között programozható robotokat, tableteket, de még saját fejlesztésű kártyajátékot is felhasználnak az oktatók a képzés színesítésére. A délelőtti tréningek után délutánonként különböző szabadidős programok, strandolás, sport, csoportos játékok, kirándulások, hajókázás teszik teljessé a gyerekek számára a nyaralás élményét.

 

„Az eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy bár a gyerekek egy-egy Fáy Siker Tábor során talán a délelőtti tréningeket várják a legkevésbé, a végén mégis ezeken a foglalkozásokon megszerzett élményeik teszik a legemlékezetesebbé számukra a tanulással egybekötött nyaralást. Sok gyermek számára külön inspirációt jelent, hogy a Fáy Siker Tábor jelenti az első alkalmat, amikor életükben először eljuthatnak a Balaton partjára.” – fűzte hozzá Gróf Henrik Balázs, az OTP Fáy András Alapítvány oktatás-szakmai igazgatója.

 

A tábor négy turnusából az első három középiskolai diákoknak szól, míg a negyedik az általános iskolásoknak. A programban azok a magyarországi iskolák vesznek részt, amelyekkel az OTP Fáy András Alapítvány szoros együttműködést valósít meg a diákok pénzügyi tudatosságának fejlesztése céljából. A részt vevő gyerekek kiválasztása során a legfontosabb szempont a jó tanulmányi eredmény, de sokat nyom a latban a nehéz szociális helyzet is. A táborozókra az Alapítvánnyal együttműködésben a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesület és a Csányi Alapítvány a Gyermekekért is tehet javaslatot.   

 

A Fáy Siker Tábor helyszíne idén már ötödik alkalommal az OTP Bank Balatonszemesi Üdülőszálló és Oktatási Központja, amely kiváló körülményeket biztosít, a táboroztatás megvalósulását pedig a Magyar Nemezti Bank is támogatja.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr8314105707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása