Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Fidelity: Hat tipp minden leendő menyasszonynak

2018. június 10. - EuroAstra

liste_de_mariage_image.jpgHa a brit királyi esküvőtől kedvet kaptál, hogy kimondd a boldogító igent, akkor szívből gratulálunk! Amennyiben a Nagy Nap inkább egyelőre csak a jövő zenéje, annál jobb: még van időd megtervezni álmaid esküvőjét úgy, hogy anyagilag se roppanj bele a felhajtásba. Emma-Lou Montgomery, a Fidelity International szakértője hat tanáccsal segít ebben.

 

Mielőtt elkezdünk felkészülni nagy eseményre, érdemes megállni egy pillanatra, és átgondolni, hogy mekkora anyagi áldozatot vagyunk hajlandóak hozni az örök hűség oltárán. Nem nagy titok, hogy egy esküvőnek ára van. Ma egy átlagos esküvő Magyarországon, átlagosan 2,5 millió forintba kerül, míg ez az összeg az Egyesült Királyságban több mint a háromszorosa, és egy nemrég elvégzett felmérés szerint az ifjú párok gyakran jelentősen alulbecsülik a költségeket.

Túlköltekezni nem nehéz, de a jó hír, hogy számtalan olyan megtakarítási módszer van, amelyek segítenek egy kisebb vagyont megspórolni, és lehetővé teszik, hogy az ifjú pár ne mindjárt hatalmas mínusszal vágjon bele a közös életbe.

Szeretettel meghívunk…

Felejtsük el a merített papírra készült, selyemszalaggal díszített, dombornyomott meghívókat: a meghívó célja, hogy a címzett megtudja, hova, mikor és miért várják. Az egyedi meghívók már amúgy sem divatosak, és csak felesleges kiadást jelentenek. Inkább készítsük el őket saját kezűleg. Vegyünk egyszerű meghívókártyákat a művészkellék-boltból, válasszunk betűtípust, izzítsuk be a nyomtatót, és egy hatvanfős násznépen spóroljunk meg egy kisebb vagyont. Vagy legyünk merészek és modernek: küldjünk elektronikus meghívót – teljesen ingyen.

A felesleges virágpompa

A menyasszony csokra, a vőlegény, a tanúk és az örömapák gomblyukdísze, nem beszélve a koszorúslányok és az örömanyák bokrétáiról szintén komoly összegbe kerülhet.

Csakhogy ezeknél a költségek javát nem a virágok ára, hanem a virágos által beletett kreatív munka adja, úgyhogy itt is sokat lehet spórolni a csináld magad módszerrel. Aki erre mégsem vállalkozna, az is választhat valami ízléses, de minél egyszerűbb megoldást.

Ruha teszi?

A vadonatúj esküvői ruhákat árusító szalonok helyett nézzünk körül a ruhatervezők weboldalán és a használt menyasszonyi ruhákat kínáló üzletekben, vagy egyszerűen béreljük ki, amire szükségünk van. A legjobb fogásokat ősszel, a klasszikus esküvői szezon után találhatjuk meg, amikor a „tavalyi” modelleket kifuttatják. És ne feledjük, hogy a legtöbb ruhaüzletben árulnak olyan elegáns darabokat, amelyeket simán felvehetünk egy kevésbé puccos esküvőre.

 

 

Azok a drága fényképek

A fotók és a videók elengedhetetlenek a nagy nap eseményeinek megörökítéséhez, de nem feltétlenül van szükség drága és profi esküvői fotósra. Ha mindenképpen szeretnénk pár beállított képet, akkor hívjunk fotóst, de mondjuk meg neki előre, kiket fotózzon le, aztán engedjük útjára, és bízzuk az emlékgyártást a násznépre.

Olcsón, de lemondások nélkül

Adóssággal kezdeni a közös életet nem túl romantikus, és nem is okos dolog. A jó hír az, hogy aki megfelelően felkészül, annak az esküvő miatt sem kell mínuszba csúsznia.

Egy megtakarítási számlán is összegyűjthetjük az esküvői kiadások fedezetét. Minél több időnk van gyűjteni, annál jobb, úgyhogy ha a Nagy Nap még odébb van kicsit, érdemes már ma elkezdeni spórolni rá.

A megtakarítási számlában az a jó, hogy egy rendszeres, kisebb havi összeggel bármikor elkezdhetjük felhizlalni a malacperselyt. Ha korán kezdjük, és az erre szánt összeget az év során, több részletben tesszük rá a számlára, a hozam is jobb lehet, mint ha az utolsó pillanatban fizetjük be az egészet.

Röviden: vágjunk bele és csak figyeljük, ahogyan gyarapodik a megtakarítás!

Esküvői hitel – okosan

Ha mindenképpen kölcsönből kell fedezni az esküvői kiadásokat, akkor érdemes összehasonlítani a piacon lévő ajánlatokat, az elmúlt évekhez képest a jelenlegi személyi kölcsön kamatszintek is rendkívül alacsonyak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr4514030208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása