Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Szent Hubert Galéria

2018. március 16. - EuroAstra

galeria.jpg

Galéria

 Szent Hubert az erdészek, vadászok, lövészcéhek védőszentje. Brüsszelben járva, ha meg volt a Grand-Place a Városházával, a Manneken Pis szobrocska és az Atomium, elkészítettük a szelfiket, tegyünk egy látogatást a Szent Hubert Galériában. Főbejárat a Rue du Marché 80. szám alatt. Ne lepődjünk meg, ha Fülöp királlyal találkozunk, olykor ide látogat feleségével Matild királynéval és gyermekeivel. Testőrök nincsenek velük, csak fotósok.

   A galériának nevezett épület üvegtetővel fedett, 200 méter hosszú sétáló- és bevásárló utca (árkád) a belvárosban. Turisztikai látványosság, írják az útikönyvek. 1847-ben épült és ez volt az első bevásárlóközpont Európában, amely egyben az irodalmi és művészeti körök találkozóhelyeként is szolgált. Neoreneszánsz stílusban épült, Victor Hugo és Dumas is gyakran megfordult benne annak idején. Két bejárata összeköti a Főteret a St. Michael és St. Gudula Székesegyházzal.

   Tanulmányozhatjuk a világ nagy divatcéginek üzleteit, kirakatát. Ne itt vásároljunk be, úgysem győzné a pénztárcánk. Elég, ha megnézzük a kirakatokat. Chanel, Givenchy, Louis Votton, Ungaro, Armani, Gucci, Versace, Christian Dior és a többiek. De itt található Cartier óra- és ékszerüzlete, valamit, kávézók, csokoládébolt.

    És éttermek. Ne lepődjünk meg, ha a pincér friss, északi tengeri kagylót javasol, rendeljünk inkább egy hamburgert és egy pohár belga sört. Megússzuk 20 euróból, 6.200 forintból. Mozik is vannak, továbbá gyönyörködhetünk a Mayol Revüszínház előadásainak képeiben. Az előadásokat francia nyelven tartják, ha nem értjük, ne aggódjunk. Nem a szöveg a lényeg. Láthatunk még egy eladó, 50 négyzetméteres üzlethelyiséget 500.000 euróért, nagyjából 160 millió forintért.

   Azt hittem, elmúltak már azok az idők, amikor Bécsben, Párizsban ámuldoztunk a kirakatok előtt. De itt, Brüsszelben ez a koncentrált elegancia megdöbbentett. Ha én ezt a klubban elmesélem.......

 

 

Láng Róbert

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr1513741270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása