Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

A többség továbbra is aggódik az illegális bevándorlás miatt

2018. február 15. - EuroAstra

image34_2.jpgAz utóbbi hetekben az ENSZ migrációs egyezményének tervezetével kapcsolatban kialakult vita nyomán a migráció kérdése újra meghatározta a politikai közbeszédet. A Migrációkutató Intézet friss közvélemény-kutatásának tanúsága szerint az illegális bevándorlás a magyar emberek szemében továbbra is jelentős probléma Magyarországon. A megkérdezettek 69 százaléka válaszolt úgy, hogy az illegális migráció jelentős probléma jelenleg, ebből 43 százalék vélekedik úgy, hogy nagyon aggasztó. 30 százalék volt azok aránya, akik nem tulajdonítanak ennek nagyobb jelentőséget.

Emellett a kutatás arra is rávilágított, hogy a magyarok döntő többsége elégedett azzal, ahogy a kormány az illegális bevándorlás problémáját kezeli. 41 százalék teljes mértékben, 29 százalék inkább igen, míg összességében 28 százalék nem elégedett a kormány ezen a területen végzett munkájával. Pártpreferencia szerinti bontásban vizsgálva az látható, hogy a Fidesz-KDNP (97 százalék) és a Jobbik szavazói (59 százalék), valamint a pártválasztásukban bizonytalanok (67 százalék) többsége is pozitívra értékeli a kormány munkáját ezen a téren.

Módszertan

A Migrációkutató Intézet megbízásából a Századvég Alapítvány telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást végzett 2018. február 7. és 13. között, amely során 1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú személyt kérdezett meg CATI-módszerrel. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,1 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna.

Az illegális bevándorlás szóösszetételt az irreguláris migráció helyett, a közérthetőség okán használtuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr4913669208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása