Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Gravitációs hullámok

2018. január 20. - EuroAstra

aaaa_13.jpgMost, hogy a gravitációs hullán felfedezésével egységesült a fizika és hullani fognak a Nobel-díjak, szeretném én is kifejteni a véleményemet ebben a kérdésben, így válhat  világossá a felfedezés jelentősége. Szakképzettségemet illetően elmondom, hogy a Magyar Képzőművészeti Egyetem kirakatrendezői szakán végeztem summa cum laude fokozattal, és eredetileg nem is akartam a témához nyúlni. De mert a legutóbbi társasházi közgyűlésen szomszédom, a Magyar Állami Operaház Liszt-díjas klarinétosa, kifejtette ellenvéleményét a Paksi Atomerőmű 4-es blokkjáról, úgy érzem, nem hallgathatok én sem.

   Bevallom, eddig azt gondoltam, hogy az antirészecske olyan kiskorú családtag, aki rossz útra tért, például iszogat, drogozik, mobiltelefont lop. És a Heisenberg-féle bizonytalansági tétel egy adott időszakra vonatkozó szakértői prognózis a várható időjárásra. Most már értem, hogy ezek a tömegvonzás melléktermékei.

   Biztos voltam benne, hogy az abszolút nullfok a munkaadók, munkavállalók, érdekvédelmi szervezetek és az állam közötti tárgyalás eredménye az ágazati béremelésekről és bérpótlékokról. És hogy a dörzselektromosság dörzsölt személyek által lopott áram az úszómedence fűtéséhez. Persze most már világos, a gravitációs sugárzás a gravitációs hullámok által továbbított energia. Ezzel egyetértek.

   Nem értek egyet viszont a téridő görbületével. Hiába hivatkoznak Einstein relativitás elméletére. Tudják mi a relativitás? Tíz szélsőjobboldali személy egy iskolai  tantestületben sok, a százezres tömeggyűlésen kevés. Egyre azért oda kell figyelni. Az anyagmegmaradás elvére. E szerint az Európai Uniótól érkező anyagi támogatás nem vész el, csak átalakul.

   Nem szabad megfeledkeznünk a gáztörvényről sem. Nem arról van szó, hogy a gázzal működő űrteleszkóppal olyan jelet találtak, amely közvetett bizonyítékot szolgáltat a gravitációs hullámok létezésére. Nem bizony. A gáztörvény azt jelenti, hogy a földgáz árát nem a költségek, hanem a  Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH)  határozza meg.

   Egyelőre ennyi a hozzászólásom. Az idevonatkozó újságcikkek alaposabb tanulmányozása után kifejtem majd véleményemet a fehér törpe csillagok, és a  fekete lyukak tekintetében is.

   Befejezésül csak annyi, hogy a légüres tér olyan közeg, amelyben közéleti szereplők a makrogazdasági mutatókról beszélnek. Köszönöm, hogy meghallgattak.

 

Láng Róbert

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr4813588743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása