Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Javított kiadás

2017. augusztus 26. - EuroAstra

rejto_2.jpgJelentem az Olvasónak, hogy a Csörgősipka Kiadó megjelenteti P. Howard, azaz Rejtő Jenő könyveit. Kissé átdolgozva a XXI. század és a megváltozott viszonyaink figyelembe vételével. Lehet, hogy a hír téves, de mindenképpen figyelemre méltó. Röviden ismertetem a könyvek várható tartalmát.

Az elátkozott part. Késhegyig menő küzdelem folyik a civilek és a fővárosi önkormányzat között. A csillaghegyi területet védeni hivatott gátat közvetlenül a Római-partra építsék, vagy beljebb, a Nánási-Királyok útja nyomvonalon? Ilyen még nem volt! Az izgalmas kérdésben a főpolgármester hajlandó elképzelését újra megfontolni.

A tizennégy karátos autó. Vidám történet az újgazdagok költekezési szokásairól, az általuk használt jachtok, helikopterek, különgépek leírásáról. Továbbá milliós öltönyökről, karórákról, táskákról, egzotikus szigeteken töltött nyaralások programjairól, szexuális szokásokról és az élethosszig tartó tanulás fontosságáról.

Nincs kegyelem. A civil szervezetek ellenőrzése áll a regény középpontjában. Néhány család mindennapjai bemutatásának ürügyén képet kapunk az áskálódó, kákán is csomót kereső, rosszindulatú embercsoportok aknamunkájáról, titkos összeesküvésekről, a guruló pénzekről és az öntevékenység eltakarításáról közéletünkben.

A fehér folt. A történet offshore cégek harcát mutatja be. Izgalmas képet kapunk a letelepedési kötvényekhez kapcsolódó költségek és nyereségek nagyságrendjéről, az ügyben tevékenységet folytató nyomozók sziszifuszi munkájáról, a bürokráciával való küzdelemről, a különböző fokú bíróságok ellentétes ítéleteiről.

Csontbrigád. Egy színvonalas idősek otthonának életébe pillanthatunk be. Milyenek a bejutás anyagi, erkölcsi és protekciós feltételei? Megismerkedhetünk az ott lakók szórakozási lehetőségeivel, Részletes leírást kapnunk a reggeli, ebéd, uzsonna és vacsora elkészítéséről és minőségéről

Az elsikkasztott pénztáros. Sikkasztó pénztárosok, ügyintézők, banki alkalmazottak módszerei a tevékenység éveken keresztül való zavartalan folytatásához. A művelet követhetetlenségének útja a széftől az átutalásokon át egészen a pénz eltüntetéséig. Megismerhetjük a lakhelyelhagyási tilalom és házi őrizet borzalmait is

Jó üzlet a halál. Temetkezési vállalkozók küzdelme. Ki kapja a megbízást a szolgáltatásra és milyen áron? A hozzátartozók tapintatos rábeszélése az extra kiegészítőkre, énekkarra, kandeláberekre, hatalmas virágkoszorúkra. Mert az elhunyt megérdemli. Mindez a legmélyebb részvétnyilvánítás mellett.

Az utolsó szó jogán. Az igazságszolgáltatás még időben meghiúsította a King's City  kaszinóváros felépítését Sukorónál. A vádlottak mindent megtettek azért, hogy jogszerűnek mutassák a beruházást, amivel majdnem 1,3 milliárd forintos kárt okoztak volna az államnak. Az utolsó szó jogán a vádlottak bocsánatot kérnek az államtól.

Láng Róbert

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr2312779900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása