Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

A tíz csapás

2017. november 12. - EuroAstra

plagues.jpgKöztudott, hogy nagyjából 5000 évvel ezelőtt az Úr megharagudott Egyiptomra és tíz csapást mért rá. Ezzel is bizonyítva mekkora hatalma van a teremtés felett és mennyivel erősebb, mint az egyiptomi istenek. A tíz csapás módját illetően a különböző Bibliák (Ószövetség, Károli, Huszita, Káldi) némileg eltérnek egymástól, de a lényeg azonos. Manapság nekünk is megvan a magunk tíz csapása. Feladatomnak tartottam, hogy összehasonlítsam a két eseménysorozatot.

Első csapás

Egyiptom. A Nílus kilépett a medréből és hatalmas, pusztító árvizet okozott.              Magyarország. Öt éve nem tudjuk eldönteni, hogy az óbudai árvízvédelmi gátat közvetlenül a Duna partjára, vagy harminc méterrel arrébb építsük meg.

Második csapás

Egyiptom. Békák árasztották el az országot, lehetetlenné téve a normális életet.           Magyarország. Brüsszel árasztotta el az országot, lehetetlenné téve a normális életet.

Harmadik csapás

Egyiptom. Mind az embereket, mind az állatokat kínozták a tömegesen megjelenő szúnyogok. Valószínűleg a visszahúzódó Nílus pocsolyáiban keltek ki.             Magyarország. Nem sikerült a kora nyári szúnyogirtás. Nem a szúnyogok, hanem a szorgos méhek pusztultak el.

Negyedik csapás

Egyiptom. A bogarak, rovarok elárasztották a házakat, veszélyeztetve ezzel mindenkit.                                                                 Magyarország. Az üvegház hatás okozta globális felmelegedés körül nagy viták vannak, veszélyeztetve ezzel mindenkit..

Ötödik csapás

Egyiptom. Járványok törtek ki, amelyek megtizedelték az embereket.                     Magyarország. A humán papilóma vírus okozta fertőzést minden tizedik ember megkaphatja. A vírus a méhnyakrák okozója, ellene van védőoltás. Sajnos sok szülő nem járul hozzá, hogy tizenéves leánygyermeke oltást kapjon.

Hatodik csapás

Egyiptom. Sáskajárás, Az egyiptomiak nem tudták legyőzni az ízeltlábú szörnyetegeket, odalett az éves termés.                                                                                                Magyarország. A magyar válogatott nem tudta legyőzni a miniállamok falábú játékosait, odalett az éves prémium. A milliós fix fizetés azért vigasztalásul megmaradt.

Hetedik csapás

Egyiptom. A Nap eltűnt, ezzel sötétség borult a városokra.                                       Magyarország. A közvilágítás hagyományos lámpáit EU-pénzből lecserélték korszerű, energiatakarékos LED-izzókra, ezzel sötétség borult a városokra.

Nyolcadik csapás

Egyiptom. Viharok, jégeső, forgószél pusztítása.                                                       Magyarország. Viharok, jégeső, forgószél pusztítása. A házak, lakások 60 százalékának nincs biztosítása.

Kilencedik csapás

Egyiptom. Fekélyek borították el sok ember testét.                                                     Magyarország. Tetoválások és testékszerek borítják el sok ember testét.

 

Tizedik csapás

Egyiptom. Magas csecsemőhalandóság, fogynak az egyiptomiak.                         Magyarország. Alacsony csecsemőhalandóság, fogynak a magyarok.

Láng Róbert

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr4913236947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása