Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

új EuroAstra Internet Magazin

Az EuroAstra.hu oldalon keresse jövőbeni tartalmainkat

2022. május 21. - EuroAstra

Tisztelt Olvasónk,

Kérjük keressen bennünket az EuroAstra állandó weboldalán.

2020. május 01-től a korábban megszokott írásaink tartalmi elemeit itt éri el:

euroastra-facebook-kozossegi-head.png

Köszönjük eddigi figyelmes érdeklődését és
a jövőben is várjuk szeretettel olvasóink táborában! Csatlakozzon Facebook közösségünkhöz :


nevtelen.png


 

 

Elhunyt Kiss János ( Johannes) 1955 - 2019 az EuroAstra főszerkesztője, igazságügyi szakértőkis-janos-johannes-elhunyt-2.jpg


Olyan csönd van így nélküled, hogy szinte hallani, amit még utoljára akartál mondani. (Váci Mihály)

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy kedves barátunk, az EuroAstra főszerkesztője, igazságügyi szakértő, informatikai munkatárs és drága barátunk Kiss János (Johannes)
65 éves korában 2019. december 12-én váratlanul örök álomba szenderült.

Temetéséről és búcsúztatásáról a későbbiekben történik intézkedés.

2019. december 13.

---------------------------------------------------

Váratlanul elhunyt Kis János igazságügyi szakértő - jelent meg a közlemény 2019.december 13-án, az euroastra.hu közéleti oldalon.
Az audiovizuális média szakterületein 2003 óta végzett különlegesen sokoldalú munkát, hiszen biológia és kémia szakos középiskolai tanárként, főszerkesztő újságíróként, marketing kommunikációs szaküzemgazdászként ismereteit alapos, szerteágazó informatikai szaktudással ötvözve tett eleget a kirendeléseinek, megbízatásainak, és másfél évtizeden át szerkesztette a maga alapította internetes oldalt.
A 65 éves korában elhalálozott Kis János (Johannes) személyében a társadalmi és a szakmai kérdésekre egyaránt nyitott, sokat vállaló és sokat teljesítő szakértőtársunk távozott el. 
Béke poraira.


Meruk József

2019.december 14.Így kaphatnak nagyobb hangsúlyt a növények az étrendünkben

index_489.jpgAz ideális étrend változatos, és magában foglal megfelelő mennyiségű és minőségű fehérjéket, szénhidrátokat és zsírokat. Ezeken belül az állati eredetű alapanyagok is fontos részei táplálkozásunknak, de testünknek változatosságot és a környezetnek megkönnyebbülést jelent, ha alkalmanként ezeket növényi alapú élelmiszerekre cseréljük. Az alábbi cikk összefoglalja, miért fontos az állati eredetű összetevőkben (is) fellelhető fehérje és hogyan lehet pótolni azt, illetve mire figyeljünk a kiegyensúlyozott étrend kialakításánál.

 

Tovább

Januártól a fogorvosok is digitalizálódnak, de ki tömi be a biztonsági réseket?

index_487.jpgÚjabb mérföldkőhöz érkezik a hazai digitális egészségügy, hiszen 2020. január 1-től a magánegészségügyi szolgáltatók és fogorvosok is csatlakoznak az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) adatbázisához. A magyar e-egészségügyi rendszerhez hasonló IT-fejlesztések nagyban hozzájárulnak a kis- és középvállalati szektor szereplőinek digitalizációjához világszerte. Az online működésre váltó vállalkozásoknak azonban érdemes még nagyobb figyelmet fordítaniuk az informatikai eszközeiken tárolt adatok biztonságára. 

Tovább

Szentpétervár és az Ermitázs kincsei a mozivásznon

008.jpgDecember 12-től érkezik a mozikba A művészet templomai sorozat legújabb része, amely látványos felvételekkel átfogó képet nyújt a világ egyik legnagyobb múzeuma, az Ermitázs történetéről és páratlan gyűjteményéről, valamint a múzeumnak otthont adó Szentpétervár kultúrtörténeti nevezetességeiről.

Tovább

Révay András: Harmincöt év - egyetlen palackban

bekesi-1_1.jpg
 A Békési Pálinkafőzde idén ünnepli fennállásának 35. évfordulóját. Hazánk egyik legnagyobb kereskedelmi főzdéje ez alkalommal prémium termékcsaládját új taggal bővítette, debütál a Békési Barackpálinka – derült ki a forgalmazónál, a Veritas borkereskedésben tartott tájékoztatón.

Tovább

Gyümölcsös pezsgőkkel szeretné „berúgni az ajtót” a Varga Pincészet Változnak a fogyasztási szokások

gyumolcsos_pezsgokkel_rukkolt_elo_a_varga_pinceszet-600x315-crop.jpgA Magyarországon évente 14 millió palack bort értékesítő badacsonyörsi Varga Pincészet mostantól nem csak borokat, hanem prémium pezsgőket is készít. Több éves tapasztalatgyűjtés, kísérletezés eredménye a Friss Aranymetszés Extra Dry gyümölcsös pezsgőcsalád, amit az elmúlt évek egyik legkedveltebb fajtája az Irsai Olivér, illetve a szintén népszerű Pinot Noir rozé, valamint egy házasítás, azaz küvé alkot. A gyümölcsös pezsgőkkel a pincészet új fogyasztási szokásokat szeretne elindítani a boroknál már bevált friss gyümölcsös trendet követve.

Tovább

Halburgerrel és aszalt szilvás pulykakolbásszal készül a karácsonyra az OMV

unnamed_186.jpgAz OMV már az ünnepi időszakra készül: Palágyi Eszter legújabb gourmet kollekciójában halburger és aszalt szilvás pulyakolbászos szendvicsek kerülnek a töltőállomásokra. A prémium kínálatban emellett további újdonságként egy ünnepi salátát és két izgalmas desszertet kóstolhatnak meg a fogyasztók. 

Tovább

Felejthetetlen karácsonyi élmények és ajándékok a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattól – Ingyenes ünnepi rendezvények 2650 gyermek részére

_e_l6948_ge_k.jpgA Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) idén karácsonykor is ünnepi programokkal és sok-sok ajándékkal örvendeztet meg 2650 magyarországi és határon túli, nehéz anyagi körülmények között élő gyermeket.

 

Tovább

Az álláshirdetések kora letűnni látszik

index_486.jpgÁltalánosságban minden az online felületek és a teljes digitalizáció felé tart – ez viszont sokszor problémát jelenthet a munkaerőpiacon, főleg a tehetségek felkutatásában. A HR-esek által megírt, releváns információkat nem mindig tartalmazó álláshirdetések között könnyű összezavarodni az online platformokon, a rátermett fiatalok pedig hamar elvesztik érdeklődésüket egy cég iránt, mivel a hirdetés nem mutatja be a belső folyamatokat, a cég értékeit, az általuk használt technológiák sokszínű palettáját, és a vállalkozás vízióit sem. Az alternatív toborzási eszközök erre kínálnak megoldást – ám óvatosan kell velük bánni.

 

Tovább
süti beállítások módosítása