Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Van megoldás!

2019. december 11. - EuroAstra

hmkorhaz.jpg-  Államtitkár úr, ön foglalkozik a hazai egészségügyi intézményekkel, legalábbis az államiakkal. Nyilván tudomása van arról, hogy a kórházak fuldokolnak az adósságban, nem tudják a beszállítóikat kifizetni és a legelemibb higiéniai eszközöket megvenni. Mi az oka ennek?

-  Hát igen. Ez az úgynevezett felosztó-kirovó rendszer. Egy Nobel-díjas közgazdász találta ki, a nevére már nem emlékszem. Lényege, hogy a pénz megvan, illetve meglenne. Az ok az egészségügyi szolgáltatási járulék kassza katasztrofális hiánya. De sok munkaadó és munkavállaló nem fizeti be a járulékot, ezzel veszélybe sodorja a rendszert.

- Már megbocsásson de mi köze ehhez a kőrházaknak, rendelőintézeteknek? Miért nem tesznek önök határozott lépéseket az adósságok behajtásáért?

-  Teszünk bizony. Van megoldás! Minden eszközzel igyekszünk behajtani a pénzt. Alkalmazunk díjbirkózót, súlyemelőt, pankrátort, nyugdíjas TEK-alkalmazottat, fegyvermestert, frissen szabadult veszélyes bűnözőt.

-  Nem egészen erre gondoltam. 

.  Én sem. Változtatunk a stratégiánkon. Hathatós eszközünk a profilaxis. A megelőzésre fektetjük a hangsúlyt. Tele vagyunk tervekkel.

-  Hallhatnának olvasóink ezekről a tervekről.

-  Ezer örömmel. Levelet fogunk írni a családorvosoknak, hogy végezzék jobban a munkájukat. Fejlesztjük a tömegsportot. Aktív polgárainknak futóversenyt rendezünk minden faluba, városba, nyugdíjasoknak sétaversenyt. Ingyenessé tesszük a tüdőszűrést.

-  Bocsásson meg államtitkár úr, a tüdőszúrés most is ingyenes.

-  Na látja, ezt már megoldottuk. De folytatom. Tovább emeljük  az egészségre káros termékek, a cigaretta, bor, sör, pálinka jövedéki adóját. Aztán különadót vetünk ki az édességekre, mert a fogakat rontják, Fogyasztási adót állapítunk meg a sós termékeket, mert növelik a vérnyomást.  Megemeljük a benzin és a gázolaj adóját, mert a járművek káros anyag kibocsátása rontja a levegőt és ez melegágya a tüdőbetegségeknek.

-  Az adóbevétel növekedése rengeteg pénzt hoz az állami költségvetésnek. Mire kívánják elkölteni a pénzt?

-  Építünk még három szuperkórházat. Ha mégsem jönne be a megelőzési programunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr2715346720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása