Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Indul a síszezon Szlovéniában

2019. december 09. - EuroAstra

bovec_terkep1000.jpgBovec-Kanin síterep

A hazánkban is érezhető lehűlés az Alpok síterepeit, a környező országok gleccsereit is érinti, aminek köszönhetően a hétvégén kezdetét is veszi a síszezon Szlovéniában. A szomszédban a Golte sípályája nyit ki elsőként, és rögtön 40 centiméteres hóval várják a téli sportok szerelmeseit. Szombatig ráadásul megnyílik a Bovec-Kanin síterep, a Krvavec síközpont, Rogla és Kope sípálya is.

Miközben Magyarországon csak egy-két napig tartott ki az idei tél első komolyabb havazása, addig a szomszédos hegyekben már vastag hóréteg alakult ki. Szlovéniában idén is az elsők között nyit meg a méltán népszerű goltei sípálya, ahol 6 lifttel, 12 kilométernyi különböző nehézségű pályával, oktatással és versenyekkel várják vendégeket. Mi több, az ország egyik legnagyobb volumenű, 4 millió eurós turisztikai befektetésének köszönhetően 32 vadonatúj apartmant adtak át közvetlenül a sípályák mellett, ahol bárki kényelmesen eltölthet akár több napot is.

Goltéban hivatalosan december 7-én szombaton veszi kezdetét a síszezon, de a Golte Resort már pénteken egy rock koncerttel kedveskedik a hamarabb érkezőknek.Rajtuk kívül ráadásul szombatig megnyílik a Bovec-Kanin síterep, a Krvavec síközpont, Rogla és Kope sípálya is.

A létesítményt tavaly Szlovénia legjobb közepes méretű sípályájának választották, amin nincs is semmi meglepő: itt található az ország leghosszabb sífelvonója is, ahonnan pazar kilátás nyílik a környező hegyekre.

Az előző évekhez hasonlóan a síelők idén is számos wellness-szolgáltatás közt választhatnak, esténként pedig partik mozgatják meg a nemzetközi fiatalokból álló társaságokat. Újdonság ugyanakkor, hogy kézműves teákkal és sörökkel is készülnek idén a szervezők, valamint a térség egyik legfinomabb forrásvizét kínálják majd a felfrissülésre vágyó síelőknek.

A pálya egyébként a magyarok körében is egyre népszerűbb. A minőségen túl mellette szól, hogy nagyon közel található a határhoz, ráadásul jóval olcsóbb árakkal dolgoznak, mint mondjuk az jellemző Ausztriában.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr3115340592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása