Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Karácsonyi vásárok, amikért érdemes kocsiba ülni

2019. november 28. - EuroAstra

karacsonyi_vasarok.jpegElérkeztünk az év legünnepibb időszakához. Idén a stresszes vásárlás helyett inkább fedezzünk fel családunkkal és barátainkkal új karácsonyi vásárokat. A közös élmény felér bármilyen ajándékkal, ráadásul a karácsonyi vásárok garantáltan mindenki lelkét ünnepi hangulatba öltöztetik. A Europcar Autókölcsönző összegyűjtötte azokat a karácsonyi vásárokat, amikért érdemes autóba ülni.

Használjuk ki az adventi időszakot és fedezzük fel a legszebb karácsonyi vásárokat. Amennyiben autóval indulunk útra, a téli időszakban még inkább oda kell figyelnünk az autónk állapotára. Az enyhe időjárás ellenére érdemes felrakatni a téligumikat és ajánlott a fényszórókat is folyamatosan ellenőriztetni. Ha külföldi karácsonyi vásárt látogatunk meg, nézzünk utána, hogy az adott országban milyenek az útviszonyok és hó esetén milyen autófelszerelési előírások vannak, például kötelező-e a hólánc. Amennyiben nem vagyunk biztosak a gépjárművünk kifogástalan állapotában, inkább béreljünk egy autót. Igaz, saját autónál nem kell bérleti díjat fizetni, de ha a bérlés mellett döntünk, garantáltan folyamatosan szervízelt gépjárművet kapunk. Nagyobb társaság esetében választhatunk egy kisbuszt, így már maga az utazás is egy közös élmény, a költségek többfelé osztódnak, és mivel a Europcar Autókölcsönző járművei el vannak látva magyarországi autópályamatricával, így arra sem kell költenünk. A technikai tudnivalók után pedig következzenek a várva várt karácsonyi vásárok, amiket érdemes meglátogatni:

Prága

Az Óváros téren álló majdnem 20 méteres karácsonyfa már messziről látható, ugyanis minden egyes ágán világító füzért helyeztek el. Lehetne ennél szemet gyönyörködtetőbb? A hagyományos piros házikókkal ellepett utcácskák között sétálgathatunk, megkóstolhatjuk kedvenc ünnepi italunkat, és kipróbálhatjuk a hagyományos cseh ételeket.

Bécs – Schloss Wilhelminenberg (1160 Bécs, Savoyenstraße 2.)

Ha valami igazán egyedire és szokatlanra vágyunk, a legjobb választás a Bécsben található, a Wilhelminenbergi kastély előtt épített fa teraszon álló karácsonyi vásár lesz! Azonkívül, hogy csodálatos kilátás nyílik a kivilágított városra, melegen tarthatjuk magunkat a különféle forró finomságokkal.

Eger

Az adventi időszakra a város három ikonikus tere – Dobó tér, Gárdonyi tér és Végvári vitézek tere – ünnepi fényruhába öltözik, amit a Vár csodás díszkivilágítása tesz utánozhatatlanná. A barokk belvárosban sétálgatva biztosan karácsonyi hangulatba kerülünk. A város vendéglátóhelyei erre az időszakra ünnepi menüajánlattal készülnek és forraltbor különlegességeket is megkóstolhatunk.

 

Adventi Téli Fesztivál és Vásár Győr

Varázslatos környezetben, csodás programokkal és gasztronómiai különlegességgel várja a győri adventi vásár a látogatókat. Ráadásul az idei évben az új fényjáték elemeket is megtekinthetjük a Széchenyi téren, viszont lézer helyett 3D épületfestések csodálhatók meg a bencés rendházon, illetve a templomon is. Ezenkívül többek között korcsolyapálya és óriási mesekönyv is várja a gyerkőcöket.

Budapest

A listánk nem lehetne teljes a budapesti adventi vásárok nélkül! Fővárosunkban számos helyszín közül válogathatunk, így biztos megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbbet. Mindenképp érdemes megnézni a két legnagyobbat, amik közül az egyik az Európa második legszebb karácsonyi vásárának megszavazott Advent Bazilika karácsonyi vására. Onnan könnyedén átsétálhatunk a másikhoz, ami a Vörösmarty téren található. Ezeken kívül rengeteg hétvégi, illetve kisebb karácsonyi vásárt találhatunk a fővárosban.

Mindenkinek nagyon jó adventra hangolódást kívánunk! A karácsonyi vásárok forgatagában pedig senki se feledkezzen meg arról, hogy alkoholos ital fogyasztása után nem szabad a volán mögé ülni. Vagy gondoskodjunk szállásról az adott városban, vagy legyen mindig egy kijelölt sofőrünk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr4915321926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása