Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Sikert sikerre halmoz nemzetközileg is a hazai rákkutató cég -- Hazai fejlesztésű daganatterápiás módszer nyert innovációs versenyt

2019. november 22. - EuroAstra

A személyre szabott terápiával foglalkozó magyar rákkutató cég - az Oncompass Medicine - rangos innovációs versenyt nyert.

 

A daganatos betegek személyre szabott célzott terápiájának kiválasztásával foglalkozó magyar rákkutató cég, az Oncompass Medicine nyerte az idei GET IN THE RING! V4 regionális startup és innovációs versenyt. 

 

A versenyen az Oncompass Medicine-t Dr Peták István tudományos igazgató képviselte. A V4 régió legjobb innovatív start up cégei abban mérték össze az erejüket ki tud jobb megoldást találni a gyógyszerek fejlesztésének felgyorsítására. 

 

Az Oncompass Medicine megoldása egy - Dr. Peták ötlete alapján fejlesztett - speciális orvosi szoftver, amely személyre szabottan tudja kiválasztani a megfelelő célzott kezelést a daganatokat okozó génrekre, minden egyes beteg számára. 

 

A szoftver már most segít kiválasztani a forgalomban lévő. törzskönyvezett 125 célzott gyógyszer közül a legmegfelelőbbet az adott beteg számára. A szoftver és az általa alkalmazott eljárás már elérhető az orvosok és betegeik számára. 

 

Dr. Peták István az Oncompass Medicine tudományos igazgatója kiemelte:

Az általunk fejlesztett megoldás a gyógyszerek klinikai fejlesztését is forradalmasíthatja. Ahelyett, hogy a célzott gyógyszereket egyesével tesztelnék a több száz daganatgén, több millió lehetséges mutációja esetében, elég csak azt a módszert tesztelni, amit a megfelelő terápia kiválasztására használunk. Ezáltal évtizedekkel hamarabb és több milliárd dollárral kevesebb pénzből lehet kifejleszteni azokat új gyógyszereket, amelyek segítségével hatékonyan, személyre szabottan lehet kezelni a daganatos betegeket.” 

 

Az Oncompass Medicine pár héttel ezelőtt kapta meg az Amerikai Klinikai Onkológusok Társaságának díját, a Bangkokban rendezett, áttörő onkológiai innovációkról tartott - Breakthrough Innovations in Oncology - konferencián. 

Idén júniusban Hágában, a globális innovációs konferencián - Global Enterpreneurship Summit - az előadók között az Oncompass Medicine képviselte Magyarországot, míg tavaly az amerikai Forbes a jövő megoldásának nevezte az Oncompass Medicine fejlesztését a betegek személyre szabott terápiájának kiválasztására.

 

A versenyt és az innovációs napot a Visegrádi alap, a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a Pfizer szakmai partnerként szponzorálta, és a Startup Campus, Rocket Shepered és a Hiventures szervezte.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr9115310938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása