Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

A Fujitsu Infrastructure Manager jó választás a szoftveralapú adatközpont kiépítéséhez

2019. november 10. - EuroAstra

ism.pngA Fujitsu a nagy teljesítményű, új Infrastructure Manager (ISM) platformon egységesíti a teljes IT-környezet figyelését és felügyeletét, továbblépve ezzel a szoftveresen vezérelt adatközpont kialakítása felé. Az ISM problémamentes, holisztikus felügyeletet biztosít, folyamatosan megőrizve az IT-infrastruktúra dinamikus rugalmasságát a folyamatosan változó üzleti igények kiszolgálásához.

 

Napjainkban számos IT-környezet a régi rendszerek és a fejlett technológiák bonyolult ötvözete, ami megnehezíti és időigényésebbé teszi a monitoring és a felügyelet nélkülözhetetlen feladatkörét. Erre a problémára reagálva az ISV holisztikus, egyablakos felügyeletet biztosít a teljes adatközponthoz, ideértve a Fujitsu PRIMERGY szervereket, a Fujitsu ETERNUS és a NetApp tárolókat, egyes Cisco és Extreme Network switcheket, a tápellátási és hűtési rendszereket, és szinte bármely más adatközponti rendszer állapotának monitorozását.

 

Az átfogó képességeknek köszönhetően a jövőben az ISM lesz a Fujitsu standard felügyeleti szoftverkészlete az adatközponti infrastruktúrához. A Fujitsu 2021 áprilisáig frissíti korábbi szerverfelügyeleti szoftverét, a ServerView-t, és 2026-ig fenntartja támogatását.

 

Az ISM egyszerűsíti az adatközpont életciklusának kezelését

A Fujitsu ISM egyszerűsíti az adatközpont életciklusának kezelését, és lehetővé teszi teljes környezetek holisztikus felügyeletét. Távfelügyeleti képességeinek köszönhetően a szakembereknek nem kell az éjszaka közepén kiszállniuk egy-egy távoli adatközpontba.

 

A Fujitsu ISM új beépített megfelelési jellemzője az adatközpont egészében node-ról node-ra figyeli a rendszerparamétereket, és képes visszaállítani a helyszínen végrehajtott illetéktelen változtatásokat. Így elkerülhető a váratlan leállás, ha például emberi hiba lép fel a rendes karbantartás során végzett újrakonfiguráláskor.

 

A Fujitsu ISM csökkenti a firmware-frissítések költségét és időigényét

A node-okat egy művelettel frissítő ISM akár 90%-kal is mérsékelheti a firmware-frissítések menedzselésének idejét és költségét. Az ISM-mel automatikusan, node-ról node-ra haladva hajtható végre a frissítés a VMware-fürtöknél, egyszerűsítve a korábban meglehetősen idő- és munkaigényes folyamatot. A felhasználók az adatközponti környezet váratlan problémáinak elhárítására fordított idő jelentős csökkenésről is beszámolnak. Az ISM a túlterhelt vagy energiafaló rendszerek beazonosításával az összfogyasztást is mérsékli.

 

„A legtöbb mai vállalatnál az adatközpont a működés lelke. A hatékonyan üzemeltetett adatközpont minden egyéb digitális átalakulási kezdeményezést támogat. A digitális gazdaságban kivívott versenyképesség megőrzéséért tett erőfeszítések nyomán azonban sok szervezetnél olyan, egyre komplexebb IT-környezet jön létre, amelyet rendkívül nehéz kézben tartani. Akár a jobb felügyelet és hatékonyság elérése a cél, akár teljesen szoftveresen vezérelt adatközpontra szeretne átállni a vállalat, a Fujitsu ISM holisztikus megközelítése segítségére lesz abban, hogy az adatközpontra támaszkodva jobb döntéseket hozzon, kapcsolatot teremtsen ügyfeleivel és új árbevételi forrásokat kutasson fel” – jelentette ki Christian Leutner, a Fujitsu európai termékértékesítési vezetője.

 

A Fujitsu ISM két verzióban rendelhető. Az ISM Advanced nagy teljesítményű, komplett funkcionalitású változat a szoftveresen vezérelt adatközpont bevezetésére készülő vállalatoknak. Átfogó infrastruktúrafelügyeleti képességekkel rendelkezik, többféle hardverkonfigurációt, fizikai és virtuális hálózati csatlakozást támogat, és a firmware frissítését is elvégzi. Kompatibilis más szállítók eszközeivel, könnyen integrálható a VMware, a Microsoft System Center és az Ansible környezetekbe. Az ingyenes, belépő szintű ISM Essential verzió gondoskodik az alapszintű rendszerfigyelésről és a firmware-frissítésről az összes támogatott eszköznél, például szervereknél, tárolóknál és hálózati switcheknél.

 

 

Ár és piaci bevezetés

Az ISM Advanced ára a rendszer szervereinek és node-jainak számától függ, és országonként eltér. Az ISM Advanced használatához kötelező a támogatási licenc.

 

1 A Fujitsu Infrastructure Manager a ServerView-t váltja ki. A Fujitsu 2021 márciusáig biztosít teljes körű támogatást a ServerView-hoz, ami további öt évvel meghosszabbítható.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr3115292930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása