Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Az MKB Ösztöndíjprogram segítségével már huszonkilencen szereztek diplomát vagy szakmát

2019. november 05. - EuroAstra

20191031_gordoneszter_5234_k.jpg2019-ben ismét bővült azon fiatalok száma, akik felsőfokú végzettséget vagy szakmát szereztek az MKB Bank által több mint két évtizede életre hívott ösztöndíjprogramnak köszönhetően. Idén egy diplomás fiatallal bővült a Végzett Diákok Klubja.

 

A nehéz sorsú gyermekeket felkaroló Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és az MKB Bank együttműködése már 22 éve töretlen és sikeres. Összefogásuknak köszönhetően az idei tanévben is száz kiemelkedő képességű, ám szociálisan nehéz helyzetű gyermek és fiatal élhet az MKB Ösztöndíjprogram által biztosított rendkívüli lehetőséggel. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálathoz évről évre beérkező több száz ösztöndíjpályázat is azt igazolja: nagy szükség van az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezésekre.

 20191031_gordoneszter_5243_k_jpg.jpg

Az ösztöndíjprogram keretében idén egy ösztöndíjas diák végzett, aki a Budapesti Műszaki Egyetem gépészmérnöki karán szerzett diplomát. Ő 2005 óta részesült támogatásban. A volt MKB ösztöndíjasok számára alapított Végzett Diákok Klubja egyre színesebb: tagjai között számos közgazdászt, mérnököt és orvost is üdvözölhetünk, de akad a végzettek között fizikus, informatikus és táncművész is. Mindannyiukban közös, hogy az MKB Ösztöndíj mindvégig segítette, támogatta őket tanulmányaikban.

 

Az MKB Bank társadalmi felelősségvállalásának egyik alappillérét jelentő ösztöndíjprogramokon túl a pénzintézet és az NGYSZ együttműködésének másik meghatározó programja az MKB Karácsonyi Gyermekgála, melyre idén december 15-én kerül sor az Erkel Színházban. A rászoruló gyermekek számára szervezett gála hagyományos programja a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része, a Diótörő című mesebalett. Az MKB Bank nemcsak az ünnepi előadással, de ajándékokkal is igyekszik mosolyt csalni a gyermekek arcára, minden évben szebbé, élménytelibbé varázsolva a gyermekek számára a karácsonyvárás hangulatát.

Az MKB Bank karitatív tevékenységének középpontjában a gyermekek támogatása áll. A bank és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) között fennálló, több évtizedre visszanyúló együttműködési megállapodás értelmében a pénzintézet ösztöndíjprogramjának keretében a 2019/2020-as tanévben is 100 kiváló tanulmányi előmenetelű, ám szociálisan hátrányos helyzetű diák tanulmányaihoz járul hozzá.

 

MKB Ösztöndíjprogram

 

Az MKB Bank 22 évvel ezelőtt, 1997-ben, alapította ösztöndíját azzal a céllal, hogy tanulmányaiban segítse azokat a hátrányos anyagi helyzetben élő gyermekeket, akik családjuk nehéz helyzete ellenére is kiváló tanulmányi eredményt érnek el. A bank azóta – az NGYSZ-szel együttműködve – minden évben nyilvános pályázatot hirdet azon gyerekek számára, akik az adott évben fejezték be az általános iskola első és/vagy második osztályát, tanulmányi átlaguk 4,5 fölött van, családjukban azonban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 46 000,- forintot. Az NGYSZ-hez beérkezett ösztöndíjpályázatok értékelése kidolgozott pontrendszer alapján történik, mely nem csak az elért tanulmányi eredményre, az egy főre jutó jövedelemre van figyelemmel, de tekintetbe veszi a különórák számát, a különböző versenyeken elért eredményeket, és a család szociális helyzetének egészét (pl. tartósan beteg testvér, egyszülős család, stb.).

 

Az MKB Ösztöndíjprogram sikerének köszönhetően, a pénzintézet jóvoltából az ösztöndíjban részesülő gyermekek száma az elmúlt 22 évben 20 főről 100 főre növekedett, az ösztöndíj összege pedig a kezdeti havi 16 000,- forintról havi 35 000,- forintra emelkedett. 

 

Az ösztöndíjat elnyert gyermekek, amennyiben a későbbiekben is megőrzik jó tanulmányi eredményüket, úgy egészen a diploma vagy mesterfokokozat megszerzéséig részesülnek ebben a támogatásban.

 

Azok a diákok, akiknek tanulmányi eredménye több mint egy tanévet meghaladóan a 4,5-ös tanulmányi átlag alá kerül, sajnos kiesnek az ösztöndíjprogramból.

 

Az MKB Bank a volt ösztöndíjas, immáron pályakezdő fiatal szakemberek sorsát is igyekszik nyomon követni: végzett ösztöndíjasaik számára 2009-ben létrehozták a Végzett Diákok Klubját, amelynek taglétszáma az idén 29 főre emelkedett.

 20191031_gordoneszter_5430_k_jpg.jpg

Karácsonyi Gyermekgála

 

2019. december 15-én, vasárnap délelőtt 22. alkalommal szervezi meg az NGYSZ az MKB Karácsonyi Gyermekgálát, amelynek programja idén is a hosszú évtizedek alatt 28 500 gyermek számára maradandó élményt nyújtó, kedves, karácsonyi hangulatot idéző Diótörőcímű mesebalett.

 

A MKB Karácsonyi Gyermekgálának – az Operaház felújítása miatt – idén is az Erkel Színház ad otthont, ahol az MKB Bank 1500 nehéz anyagi körülmények között élő gyermeket lát vendégül vidéki városokból, a fővárosból, és határon túlról. Az előadással, az ünnepi uzsonnával és ajándékokkal szebbé, felejthetetlenebbé kívánják tenni a gyermekek számára az ünnepi készülődést.

 

Az együttműködés alapját jelentő MKB Ösztöndíjprogram, valamint a karácsonyi gyermekgála előkészítését, szervezését és lebonyolítását – az MKB Bank felkérésére – az NGYSZ végzi immáron 22 éve.

A képeket Gordon Eszter készítette.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr8215277080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása