Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Három tipp a könnyebb vasalásért -- Nem kell, hogy rémálom legyen a vasalás

2019. november 04. - EuroAstra

sencor_vasalo.jpgA vasalás általában nem a legnépszerűbb háztartási tevékenységek közé tartozik. Kis odafigyeléssel és egy jó készülékkel sokkal élvezetesebbé és egyszerűbbé varázsolható. „Aranyszabály, hogy lehetőleg ne várjuk meg, mire a ruhák csont szárazzá válnak a napon, vagy a lakásban történő száradás után, mert sokkal könnyebb úgy eltüntetni a gyűrődéseket, amikor még van az anyagoknak egyfajta természetes nedvességtartalma” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor termékmenedzsere.  A Sencor összegyűjtött néhány tippet a vasalással töltött idő megkönnyítése érdekében.

 

  1. Készüljünk fel!

Az első és legfontosabb, hogy vasalás előtt készítsünk elő mindent – vasalódeszkát, vízzel teli kancsót, ruhákat – amire csak szükségünk lehet, hogy ne kelljen megszakítani ezt a folyamatot. Vasaláskor jó, ha van a közelben egy szobainas, vagy asztal, esetleg szék, amire a kész ruhákat lehet tenni. Fontos továbbá, hogy fejben is felkészüljünk, becsüljük meg nagyjából mennyi időre lesz szükség és az idő alatt ne kezdjünk bele más tevékenységbe, mert akkor nem lehet hatékonyan véghezvinni a gyűrött ruhák kivasalását.

 

  1. Érdemes válogatni

Az előkészületeket követően ajánlott hőfok szerint szétválogatni a ruhákat, mert célszerű a vasalást azokkal a darabokkal kezdeni, amelyek kisebb hőmérsékletet igényelnek. Ezek közé tartoznak például a szintetikus anyagok és a selyem, de a gyapjút már közepes hőfokon, míg a pamut és len ruhadarabokat magas hőfokon szükséges vasalni. Vasalás közben érdemes a ruhadarabokat kifordítva vasalni, hiszen egyrészt ezzel elkerülhető a textíliák kifényesedése, másfelől pedig megóvhatjuk a pólókra nyomott mintákat, feliratokat a sérülésektől.

 

  1. Gőzölni érdemes

Vannak olyan ruhadarabok, például a pólók, vagy nadrágok, amelyek száradás után durvábbnak, keményebbnek tűnnek, mint normál állapotukban. Ennek ellenére nem szabad őket erővel vasalni, mert ez fárasztó, másfelől pedig kárt tehetünk a textíliájukban. Éppen ezért érdemes a ruhák címkéinek figyelembevételével a megfelelő hőfokon, gőz segítségével vasalni. Persze, ennek érdekében szükség van egy olyan vasalóra, amely fokozatmentes gőzszabályozással rendelkezik, mint például az SSI 8710VT. Farmernadrágoknál és egyes ingeknél akár a készüléken található „vízpermetezési” funkciót is ajánlott bevetni, hiszen egy-egy munkaigényes részen könnyebben el lehet tüntetni a gyűrődéseket. Ha pedig gyorsan és egyszerűen szeretné valaki megszüntetni a kisebb ráncokat és gyűrődéseket, akkor javasolt kihasználni a vasaló függőleges gőzölés funkcióját. Ennek köszönhetően a ruha sokkal természetesebb hatású lesz.

 

Biztosan mindenki ismer a családtagok, a barátok, vagy ismerősök között legalább egy valakit, aki professzionális szinten műveli a vasalást.  „Velük érdemes néha beszélni erről, hátha el tud lesni az ember egy-két hasznos tippet. Ki tudja, még az is lehet, hogy egy-két tippnek köszönhetően a vasalás egyenesen szenvedélyünkké válik” – jegyezte meg a szakember. Hozzátette: a Sencor célja, hogy a vásárlók számára kényelmesebbé tegye a házimunkát. A cég által kínált vasalók nemcsak egyszerű és funkcionális kialakításuk miatt kedveltek, hanem számos szín változatban kaphatóak, így mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább illő készüléket.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr715275328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása