Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Révay András: Szebbek, jobbak, nagyobbak

2019. november 03. - EuroAstra

carib-1.jpg A Royal Caribbean International társaság az 1969-es bevezetése óta folyamatosan a tengerhajózás élvonalába tartozó kínálattal szolgálja az utazóközönséget. Működésének ötvenedik évfordulója alkalmával magyarországi képviselője, a Tengerjáró Kft. látványos katalógus bemutatón ismertette a 2020-ban várható újdonságokat.

carib-2.jpg Egy cég működésének minőségéről legjobban a számok beszélnek – mondta Romhányi Péter sales manager, és ezt az állítását azonnal igazolta is. Az ő szervezésükben 2017-ben kétezren, 2018-ban már 2200-an mentek a Royal flottájával hajókázni, az idén az utasok száma várhatóan eléri a 2500-at is. Az egyéni utasok mellett a csoportok száma is nőtt, míg 2017-ben még csak 4-5 csoport jelentkezett, ebben az évben már eddig tíznél tartanak. Az utazók vállalkozó kedvét – mint korábban – most is növeli majd a Black Friday. Lehetőség van arra is, ha az utas egy bizonyos, általa kiválasztott hajón, előre meghatározott időpontban, neki kedves kabintípusban szeretne utazni, akkor a kérését teljesítsék. Jövőre a figyelem középpontjába a számos elismeréssel kitüntetett hajó, az Allure of the Seas kerül majd. Frissen felújítva, számtalan újdonsággal a fedélzetén kezdi meg földközi-tengeri szolgálatát. Az Európa vizeit járó legnagyobb hajó útjain nemcsak a part menti városokat lehet felfedezni, de a hét különleges fedélzeten kínált családi kalandokat is. A kicsiknek színes csúszdák, szökőkutak, billenő vödrökből aláhulló vízesés nyújt élményt. A felnőttek három emelet magas, kanyargó, forgó csúszdákon versenyezhetnek és utána a Bionic bárban a két robot csapos által kevert koktélokkal koccinthatnak a győztessel. Mivel a hajó iránt az érdeklődés bizonyosan óriási lesz, érdemes a foglalást minél előbb megejteni!

carib-3.jpg Bármennyire is hihetetlen, a Royal Caribbean-nek még egy saját szigete is van. Nem is akárhol – a Bahamákon, kizárólag a társaság utasai számára! Ez a privát sziget egészen új oldalát mutatja annak, hogy mi fér bele egy napba. A program, a „Perfect Day at Cococay” nem ígér kevesebbet annál, minthogy bármekkora is legyen valakinek a kalandvágya, itt biztosan megtalálja a merészségének megfelelő izgalmakat – mondjuk a Thrill víziparkban vagy a 120 méter magasra emelkedő hőlégballonban, mely egyben a Bahamák legmagasabb pontja is. Itt van Észak-Amerika legmagasabb vízi csúszdája és a Karib-szigetek legnagyobb hullámmedencéje. A Skipper’s Grill, a Chill Grill és a Snack Shacks ingyenes étkezést kínál és persze italokban sincs hiány. Valójában ez az egész sziget a személyre szabott élményekről szól.

carib-4.JPG Ciscutti-Budai Csilla értékesítési vezető a Tengerjáró Kft. által képviselt flottákról, a hajók szolgáltatásairól, különlegességekről és az útvonalakról szólva elmondta: három flotta – a Royal Caribbean International, a Celebrity Cruises és az Azamara – útjait kínálják. A három társaság sokban különbözik, de az jó is, mert így mindenki megtalálhatja a leginkább hozzá illő szolgáltatást. A három közül a legnagyobb, a fél évszázados Royal hatvan országban van jelen. Útjait családoknak ajánlják és azoknak, akik kicsit mozgalmasabb nyaralást kedvelik. Ennek a társaságnak vannak a világon a legnagyobb hajói – és ez a következő években még így fog maradni. Az újításokban mindig is úttörő volt. Az ő hajóin jelent meg először mászófal, kosárlabdapálya, szörf szimulátor, körhinta és vízi színház. Most valószínűleg a spa kabinok jelentenek majd nagy vonzerőt különleges szolgáltatásukkal. A Royal flottájából 2018 és 2021 között tíz hajót újít fel, s két új hajóval is gazdagodik: 2020 őszén bocsátja útjára az Odyssey of the Seast, amely Miamiból teljesít szolgálatot, valamit 2021-ben a Wonder of the Seast. Az évtized végére egy teljesen új hajóosztályt is szolgálatba állítanak. Az Icon Class hajók építésénél rendkívül nagy figyelmet fordítanak a környezet védelmére. Cseppfolyósított földgázzal, üzemanyagcellás technológiával fognak működni.

carib-5.JPG Ha ezekre a hajótársaságokra szállodaként tekintünk, akkor a Royal a 4 csillagos vagy mondjuk 4 * + lehet, a Celebrity Cruises viszont már az ötcsillagos kategóriába tartozik. A besorolás egyik mutatója a személyzet : utas arány. A Royalnál ez 1:3, míg a Celebritynél már egy a kettőhöz! A társaság honlapján 46 különböző útvonalat kínál, hét kontinens több mint háromszáz pontjára. Legújabb hajóosztályuk, a 2020 áprilisára várható EDGE megjelenésével letisztult, modern, új stílusra váltottak. Szakítva a hagyományos gondolkodással egészen új tereket hoztak létre, mint például az Infinite Veranda kabinok, ahol a kültéri erkély és a beltér egyetlen gombnyomásra eggyé válik. Ilyen sehol máshol nem található. Másik, ugyancsak világelső újításuk a Magic Carpet, egy teniszpálya méretű, konzolos, lebegő terasz a hajó oldalán, ami – elhelyezkedésétől függően – más és más rendeltetésűvé változik, a tengerszinttől a legfelső szintig.

carib-6.jpg Eredetileg a kishajóba való átszállásra találták ki, de most akár egy étterem meghosszabbítása, máshol bár, a 16. szinten pedig különleges vacsorahelyszín, a „Dinner on he Edge” is lehet, ahol a vacsorához már zene és egy show is járul. A hajón tetőkert is van és egy háromszintes, üvegfalakkal körbezárt tér, aminek az egyik oldalát növények borítják. Ezen a hajón nem csak kabinok, lakosztályok is vannak. A kétszintes Edge Villákban saját csobbanó medencével, míg a két Iconic lakosztály hatalmas, nyitott, belső terasszal, két-két hálószobával, ugyanannyi fürdőszobával várja vendégeit a hajó tetején, a kapitányi híd fölött. A hajó színháza is más, mint máshol. Nincs klasszikus színpad, a nézőtér körülöleli a játékteret, a háttérben pedig kivetítőre kerül a díszlet. Bár a Celebrity nem kifejezetten a gyerekes családoknak való, de azért 3-tól egészen 17 éves korig ők is megtalálják a szórakozásukat.

carib-7.jpg Az Azamara hajói - a Pursuit, a Quest és a Journey - ugyancsak egy másik kategóriát képviselnek. Szintén ötcsillagos, de inkább a családiasabb hangulatú butikhotelekhez hasonlíthatók. Hétszáz utas kiszolgálását négyszáz főnyi személyzet végzi, itt már nagyon odafigyelnek a vendégre. A visszatérő utasokat név szerint ismerik. Eltérően a többi hajóstársaságtól, út közben a szolgáltatás all inclusive, tehát az árban már benne van a borravaló, a megszokott alkoholos és egyéb italok is. Útjaik jellegzetessége, hogy három hajójuk nagyon sokat áll a kikötőkben, gyakran az éjszakát is ott töltik így a városok megismerésére is lehetőség nyílik, sőt – ami máshol szintén nem található - kínálnak 2-10 éjszakás, szárazföldi programokat is a hajóút előtt vagy után, több mint negyven országban. Ezek során az utasok szárazföldi közlekedéséről, szállodáikról is gondoskodnak, az Azamara ötcsillagos szintjén.

carib-8.jpgÁltalában a hosszabb utakat kínálják, ara is lehetőség van, hogy két-háromhetes láncra fűzzünk több hajóutat. Jövő évtől már elérhető lesz velük Madagaszkár, Hawaii, Francia Polinézia, Dél-Afrika, Tanzánia vagy Nyugat-Afrika partvidéke. A Szilvesztert pedig Brazíliában a Copacabana-n, Ausztráliában, Sydneyben, illetve Dél-Afrikában, Fokvárosban lehet tölteni. A 2020-as ajánlatukban 86 út szerepel hét kontinens 71 országába, melynek során 273 kikötőt keresnek fel. Októberben mindhárom hajójuk eljön Európába, Koperben fognak találkozni. Lesz egy olyan, 42 éjszakás – összekapcsolható – hajóút, melynek során mindhármat ki lehet próbálni, eljutni velük a mediterrán térségtől Észak-Európáig. A balkonos kabin kategórián belül ők is bevezetnek egy új, „Veranda +” megjelölésű kabint. A hajó magasabb szintjein lesznek és ajándék vacsora, valamint különleges szolgáltatások is járnak majd hozzájuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr7015274408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása