Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

VITÉZ LÉLEK #anemzetimindenkie

2019. október 31. - EuroAstra

vtez.jpgIngyenes előadás azok számára, akik nem juthatnak el színházba. „A Nemzeti Színház ma a nemzet színházaként határozza meg önmagát. Azt szeretnénk, ha a színházba járás nem csupán egyesek kiváltsága lenne, hanem mindenki számára lehetőség” - Vidnyánszky Attila.

 

A #nemzetiadiakokert program sikere után az elmúlt évadban elindítottuk a #anemzetimindenkie sorozatunkat. Belépődíj nélküli előadásokat hirdettünk meg azon felnőttek számára, akiket szociális körülményeik akadályoznak abban, hogy színházlátogatók legyenek. A program hamarosan a negyedik állomásához érkezik.

2019. november 14-én a Vitéz lélekre várjuk mindazokat, akik másként nem juthatnak el színházba.  Az előadást 2013-ban mutattuk be, ez volt Vidnyánszky Attila első rendezése a Nemzeti főigazgatójaként. A premier óta több mint 150-szer tűztük műsorra a színházban. Az érdeklődő szervezetek jelentkezéseit az agnes.szabo@nemzetiszinhaz.hu e-mail címen várjuk.”

 

Az első #anemzetimindenkie előadás 2019. február 18-án Tamási Áron műve, a Vitéz lélek volt. Vendégül látták a Dél-Pesti Centrumkórház 155 dolgozóját: ápolókat, a kórház udvari munkásait, valamint a biztonsági szolgálat munkatársait, és a Somogyi László Szociális Gondozói Szolgálattól 39 szociális munkását. Közülük akadt, aki életében először járt színházban. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével pedig 400 hátrányos helyzetű, idős, beteg, otthontalan és mozgáskorlátozott ember érkezett az előadásra. Az ő mindennapjaik is színházi élmény nélkül telnek, többen közülük Budapesten is most jártak először.

 

A következő ingyenes előadást 2019. március 19-én tartották. A teljesség igénye nélkül sorolva a résztvevők; a nyíregyházi Huszártelep lakói Obbágy László esperes úr kíséretében, a Moravcsik Alapítvány, a Kalocsai Iskolanővérek Idősek Otthona lakói, az Üdvhadsereg Új Kezdet Háza, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Bethesda Gyermekkórház dolgozói és több, a munkába már visszavezetett egykori hajléktalan támogatásával foglalkozó intézet lakói. Köszönik a szervezésben segítők munkáját és a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei együttműködését!

A program folytatásaként 2019. május 10-én a Budapesti Módszertani Szociális Központ újabb intézményeiből és a Magyar Élelmiszerbank Egyesületének szervezésében érkeztek a vendégek.

 

„A nézők és a szervezők kivétel nélkül pozitív visszajelzései megerősítettek minket abban, hogy jó úton járunk, így ezt az egyedülálló programot 2019. november 14-én folytatjuk!”

 

https://nemzetiszinhaz.hu

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr7415269580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása