Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Rekordméretű megrendelést kapott az IVECO BUS

2019. október 31. - EuroAstra

urban.jpg409 földgázüzemű autóbuszt szállít Párizsba. Rekordméretű megrendelést nyert el az IVECO BUS, amely 409 darab URBANWAY Natural Power (NP) autóbusz szállításáról szól az Île-de-France Mobilités párizsi közlekedési hatóság számára. A járművek a párizsi régió belső és külső városrészeit egyaránt lefedő közösségi közlekedési hálózatban állnak majd üzembe és jelentős szerepet játszanak a város dízelmentes személyszállításra vonatkozó fejlesztési terveiben.

 

Alacsonybelépésű E jelentős megrendelés az IVECO BUS –a CNH Industrial N.V. (NYSE: CNHI /MI: CNHI) márkája –, valamint az Île-de-France Mobilités és a franciaországi Közösségi Közlekedési Központi Beszerzési Hivatal (CATP) közötti együttműködés eredménye, amit a közelmúltban, a Nantes-i (Franciaország) Országos Közösségi Közlekedési Kiállítás (National Public Transport Exhibition) alkalmával jelentettek be.

 

A szerződés értelmében az IVECO BUS a biogázüzemű autóbuszokat 2020 és 2021 között szállítja le. Az URBANWAY NP hatótávolsága akár a 400 kilométert is elérheti, így ideális a Nagy Párizsrégió tömegközlekedési hálózatának igényeire. Újrahasznosított szerves hulladékból származó biometánnal üzemeltetve az URBANWAY NP alapvető környezetvédelmi előnyökkel szolgál, a mérsékelt zajszint és kedvezőbb légminőség mentén. Ennek köszönhetően a finompor-kibocsátás csaknem nullára, a nitrogén-oxidok emissziója pedig több mint harmadával csökken. Az URBANWAY NP földgázüzemű motorját ötven százalékkal kisebb zajszint jellemzi, egyszerre javítva a járművezető, az utasok és a környéken élők utazási körülményeit.

E technika alkalmazása már ma válasszal szolgál a holnap mobilitási kihívásaira. A légminőség és a klímavédelem csupán kettő a teljesítmény kárára kötött kompromisszumok nélkül kínált különleges előnyök közül, szemben az elektromos meghajtású busszal, amely véleményünk szerint nem a jelen valós alternatívája, ezt igazolja ez a rekord nagyságú megrendelés is. A földgázüzemű járművek immár mintegy 25 éve élenjáró európai márkájaként az IVECO e jelentős megrendeléssel tovább erősíti vezető pozícióját az alternatív hajtástechnikák területén, érett, hatékony és a forrástól a kerékig (well-to-wheel) számítás szerint hosszú távon fenntartható megoldást kínálva.

 

IVECO BUS olyan járművek széles választékának tervezésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozik, amelyek a közösségi és a magánüzemeltetők minden igényének megfelelnek:

- iskolabuszok, városközi és turistabuszok (CROSSWAY, EVADYS és MAGELYS)

- szóló és csuklós városi buszok, beleértve a BRT-alkalmazásra való változatokat is, az olyan tiszta technológiák élenjárójaként, mint a CNG- és a hibridhajtás (URBANWAY és CREALIS)

- mini- és midibuszok mindenféle személyszállítási feladatra (DAILY) különböző alvázak

felépítményezők számára.

 

www.iveco.hu

www.danubetruck.hu

http://www.facebook.com/IvecoHU/

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr2415269582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása