Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

A Dove 100%-ban újrahasznosított műanyagból készült flakonokra vált

2019. október 31. - EuroAstra

dove_deeply_nourishing_kremtusfurdo.jpgA világ egyik legnagyobb szépségápolási márkája bemutatta új kezdeményezéseit, melyekkel globálisan felgyorsítja a szépségipar fejlődését a műanyaghulladékok jelentette kihívás kezelésében. A Dove vállalásai komoly és folyamatos pozitív környezeti hatást jelentenek, hiszen évente 20.500 tonnával mérséklik az ún. szűz (azaz kőolajból újonnan előállított) műanyagok felhasználását.

A műanyaghulladék korunk egyik legnagyobb globális környezeti és emberi egészséggel kapcsolatos problémája, ami egy lineáris, egyszer használatos megoldásokra épülő fogyasztási modell számlájára írható. Azért, hogy a Dove részese lehessen a körforgásos műanyaggazdálkodás megteremtésének – amelyben a műanyagokat vagy újrahasználják, vagy újrahasznosítják - újult erővel gyorsítja fel és bővíti ki az Unilever „zéró/kevesebb/jobb műanyag” stratégiájába illeszkedő lépéseit:

  1. ZÉRÓ MŰANYAG

A Dove iparágvezető fejlesztéseivel mutatja az utat a szektor többi szereplője számára: ahol lehetséges, alternatív anyagok és új csomagolási formátumok használatával szünteti meg a műanyagok használatát. Ennek keretében jövőre az ikonikus Dove krémszappan (Beauty Bar) egydarabos kiszerelésének csomagolása a tervek szerint világszerte műanyagmentes lesz, továbbá folyamatban van a multipack kiszerelések teljes külső műnyagfólia-borításának lecserélése plasztikmentes anyagra.

  1. JOBB MŰANYAG

A Dove elkötelezett amellett, hogy fenntarthatóbb műanyag-alternatívákba történő befektetéssel csökkentse a szűz műanyagok felhasználását, ezzel támogatva a körforgásos műanyaggazdálkodás megteremtését. E törekvés része a legújabb bejelentés is, miszerint – ahol technikailag megvalósítható – a Dove 2019 végéig a teljes termékpalettáján (Dove, Dove Men + Care és Baby Dove) elkezdi az új, 100% -ban újrahasznosított műanyagból (Post Consumer Recycled, PCR) készülő flakonok bevezetését Észak-Amerikában és Európában.  

Fontos, hogy a 100%-os arány jelenleg kizárólag a flakonokra vonatkozik, ugyanis ez a törekvés technológiai okokból egyelőre nem valósítható még meg a kupakok és a pumpás kiszerelések pumpája esetében.

Az EU-ban forgalmazott, MuCell technológiával készülő, 250 ml-es Dove tusfürdő flakonok, valamint a szintén MuCell-flakonban forgalmazott folyékony szappanok az idei év végéig 97%-os arányt érnek el, azonban a Dove töretlenül dolgozik a 100%-os arány megvalósításán ezen termékek esetében is.

  1. KEVESEBB MŰANYAG

A Dove kihasználja a minim™, vagyis az új, újrahasználható, újratölthető, rozsdamentes dezodorstift mögött álló technológát, amely a felhasznált műanyag mennyiségének radikális csökkentésével minimalizálja a keletkező hulladékot. A bevezetés időpontjáról még nem született döntés, de a fejlesztés jó úton halad, így a minim™-et először a visszaváltható csomagolásra és a közvetlen házhoz szállításra épülő LOOP™ platform keretében tesztelik majd.

A Dove most bejelentett lépései nagyban hozzájárulnak az Unilever nemrégiben közzétett vállalásaihoz, amelynek lényege, hogy a felére csökkenti a felhasznált szűz műanyagok mennyiségét; ennek érdekében több mint 100.000 tonnával kevesebb műanyagcsomagolást használ és fokozza az újrahasznosított műanyagok használatát; továbbá az általa értékesített műanyagcsomagolás mennyiségénél nagyobb volumenű műanyaghulladék begyűjtését és feldolgozását segíti.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr3315269574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása