Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

DTK és Magyarósi a MABISZ új kampányában

2019. október 30. - EuroAstra

Videó kontenttel, influencerekkel és egy edukációs landingoldallal igyekszik felhívni az Y és Z generációs fiatalok figyelmét legújabb kampányával a jövőtervezésre, a tudatos életvezetés fontosságára és a hosszútávú öngondoskodás jelentőségére a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ). A kampány alapja Magyarósi Csaba és D. Tóth Krisztina tematikus műsora.

A MABISZ idei öngondoskodási – nyugdíjbiztosítási témájú kampányának elsődleges célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a tudatos jövőtervezésre, arra, hogy érdemes odafigyelni, milyen életutat járunk be, és hogy a különféle élethelyzetekre megfelelő célmegtakarítások gyűjtésével lehet felkészülni. Mivel a nyugdíjbiztosítás alapvetően nem egy szerethető téma, ráadásul a célcsoport számára akár futurisztikus kérdésnek is tűnhet a nyugdíjas évek tervezése, ezért tiszta, egyértelmű, szerethető kreatívokra volt szükség a kampány során, ami egyúttal cselekvésre is ösztönöz.

A mai Y és Z generációs munkavállalóknak már nincsenek megtanult sémáik azzal kapcsolatban, hogyan kell gondolkodni a majdani nyugdíjas éveikről. Ezért is nehéz a biztosítók dolga az öngondoskodás tekintetében, ugyanis nem feltételezzük, hogy bármi nehézségünk lenne a nyugdíjas éveinkben, nem szívesen képzeljük magunk elé egy idős beteg ember képét.

A kampány fő üzenete ezért egy olyan jövőkép, ahol pont olyan aktív, ingergazdag környezetben tölthetik az időskorúak a mindennapjaikat, mint ahogy fiatalént is tették: célokkal, feladatokkal, törekvésekkel. Ezt a fajta teljes értékű életet kell megalapozni az öngondoskodással.

A fenti üzenetet a generáció tagjai által preferált csatornákon, a számukra fontos véleményvezérek által igyekszik a kampány eljuttatni. Magyarósi Csaba videójában egy teljes coach tanácsadást tartva foglalkozik olyan kérdésekkel mint, hogy honnan tudjuk mi lehet számunka a megfelelő hivatás, vagy hogy miből fogunk megélni nyugdíjasként. Ehhez olyan beszélgetőtársakat hív segítségül, mint Trokán Péter, Sütő Enikő, vagy a nyugdíjas korában modell karrierbe kezdő Farkasinszky Simonné Marica. Emellett egy life coach és egy pénzügyi szakértő segítségével vitatják meg a tudatos jövőtervezés lépéseit.

Tóth Kriszta műsorában Al Ghaoui Hesna, Varga Judit - Juditu, Epres Panni és Tápai Szabina vitatják meg, hogy kinek milyen elképzelései vannak a jövője tervezésével kapcsolatban, ezen célok eléréséhez milyen lépéseket kell tenniük és milyen segítségre lesz szükségük.

A kampány központi részét képezi a mabisz.hu/jovotervezes tematikus landingoldal, melyen keresztül hasznos tanácsokkal segíti a MABISZ az egyének jövőtervezését.

Az októberben induló kampány idején videó spotok futnak majd Cinema City mozikban, valamint plázákban, digitális citylight plakátokon, emellett október 15. és november 15. között erős digitális támogatást is kap a kampány.

„Fontosnak tartjuk, hogy a fiatal generáció minél tudatosabbá váljon a pénzügyei terén, különösen, ami a hosszútávú öngondoskodást illeti. A fennálló nyugdíjkérdésre, nevezetesen, hogy ki fog gondoskodni a leendő idősekről a jövőben, egyre inkább az a válasz, hogy saját magunk. Ehhez tudatosan kell alakítanunk aktív éveinket, ebben próbálunk segítséget nyújtani a kampány során” – mondta Dr. Molnos Dániel, a MABISZ főtitkára.

 

 

Magyarósi Csaba videó: https://youtu.be/9rT3J2aoCLU

  1. Tóth Kriszta műsora: https://youtu.be/vSMik4fA6Ac

Edukációs oldal: https://jovotervezes.mabisz.hu/

 

Alkotók

Megbízó: Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ)

Kreatív ügynökség: Extreme Net Digitális Ügynökség

Videó gyártás: WMN Média Kft., Magyarósi Csaba

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr4815267122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása