Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Az IVECO diadalmaskodott a 2019-es FIA Kamion-Európa-bajnokságon

2019. október 27. - EuroAstra

iveco.jpgImmár a második egymást követő évben végzett 2019-ben az IVECO – a Schwabentruck és a Hahn csapatok együttműködésével létrejött „Die Bullen von IVECO Magirus” technikai támogatójaként – az FIA Kamion-Európa-bajnokság összesített bajnokaként. Jochen Hahn az IVECO STRALIS versenykamion volánja mögött a figyelemreméltó hatodik alkalommal győzött az FIA Kamion-Európa-bajnokságon, mégpedig kiváló teljesítményként az idény valamennyi versenyhelyszínén legalább egy futamot nyerve.

 

Megismételve 2018-as sikerét ismét az IVECO hódította el idén az FIA KamionEurópa-bajnokság (FIA European Truck Racing Championship) bajnoki trófeáját. A márka a „Die Bullen von IVECO Magirus” csapat színeiben uralta a 2019-es FIA Kamion-Európa-bajnokságot, és mindjárt az első versenyhelyszínen, Misanóban az élre állt. Az idény során ezután mindvégig megőrizte vezető pozícióját, így már az utolsó előtti, Le Mans-i versenyhétvégén – azaz egy héttel a jaramai nagydíj előtt – bebiztosította bajnoki címét.

 

Jochen Hahn kiemelkedő teljesítményének köszönhetően az IVECO a pilóták pontversenyében is az élen végzett. Az immár hatodik FIA Kamion-Európa-bajnoki címét szerző versenyző összesen tizenhárom, versenyhétvégenként legalább egy-egy győzelmet aratott, illetve további tizennyolc dobogós helyezést is szerzett. Steffi Halm, a második szezonját teljesítette a Schwabentruck csapat vezetőjeként, és összesen tizenegy dobogós helyezést gyűjtött be. Így tavalyi hatodik helyét tovább javítva az idén már negyedik helyen zárt a pilóták összesített pontversenyében.

 

Gerrit Marx, a CNH Industrial haszongépjárművekért és különleges járművekért felelős elnöke elmondta: „Nagyon büszkék lehetünk a »Die Bullen von IVECO Magirus« csapat kiemelkedő eredményére STRALIS teherautóinkkal. Ismét igazolták képességeiket, hogy a legmagasabb szinten versenyezzenek, folyamatosan és megbízhatóan nyerő teljesítményt produkálva. A pilóták körül dolgozó számos technikus, mérnök és szerelő kiváló csapatmunkája újabb trófeát eredményezett az FIA Kamion-Európa-bajnokságban. Szép munka volt mindenkitől!”

 

Az IVECO a Hahn Racing és a Schwabentruck csapatok együttműködésével létrejött „Die Bullen von IVECO Magirus” csapat technikai támogatójaként vett részt a 2019-es FIA Kamion-Európa-bajnokságon. A Schwabentruck az elmúlt tíz év során képviselte a márkát, míg a Hahn csapat az idén már harmadik éve állt rajthoz STRALIS versenykamionnal.

A márka STRALIS 440 E 56 XP-R típusú, 5,3 tonnás versenykamionnal támogatta a csapatot, amelyet az FPT Industrial által tervezett IVECO Cursor 13 motor tekintélyes, 1180 lóerős teljesítménye hajtott. E járművek konstrukciója és felszereltsége egyaránt különleges, képesek elérni a versenyszabályzatban rögzített 160 kilométer/órás maximális sebességet is.

„Ismét bennünket ért a megtiszteltetés, hogy mi szállíthattuk a Schwabentruck és a Hahn Racing csapatok STRALIS versenygépeinek szívét. A kifejezetten versenycélokra kifejlesztett Cursor 13 motorunk komoly kihívást jelentő és nehéz körülmények közepette is a teljesítmény és a megbízhatóság harmonikus egyensúlyát képviselte, tökéletes összhangot alkotva a csapatok nagy tudásával” – hangsúlyozta Annalisa Stupenengo, a FPT Industrial elnöke. „Mindez folyamatos fejlesztőmunkánk eredményeként kiváló termékeink újabb bizonyítéka.”

 

A Danube Truck Magyarország Kft. az IVECO haszongépjárműveinek magyarországi vezérképviseleteként 2014 nyara óta felel a márka hazai jelenlétének biztosításáért. A közismert teherautók mellett az IVECO BUS autóbuszokat és az ASTRA bányászati specifikációjú nehézteherautókat és dömpereket is forgalmazza. Az elmúlt időszakban a vállalat szolgáltatásainak minőségével és partnerközpontú filozófiájával sikerrel bővítette ügyfélkörét és növelte részesedését. A Danube Truck Magyarország Kft. elkötelezett híve a fenntartható közlekedési megoldásoknak, ezen belül is a föld- és biogáz alapú technológiáknak. A vállalat sikereit az IVECO kiváló termékportfóliója is támogatja, melynek típusai az elmúlt időszakban a nemzetközi szaksajtó legjelentősebb díjait is kiérdemelték.

 

www.danubetruck.hu

www.iveco.hu

http://www.facebook.com/IvecoHU

 

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr2715258616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása