Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Mátyás és Janus - árulás szünet nélkül - Új színházat avatott az Udvari Kamaraszínház

2019. október 05. - EuroAstra

matyas-es-janus-474-279-141745.jpgÚj színházat avat az Udvari Kamaraszínház: a Pozsonyi úti Református Templom altemploma felújított színpaddal, nézőtérrel, fogadóhelyiségekkel egy új temploma Tháliának a fővárosban. A színház a magyar történelem témáiból merített drámákat mutat be, elsőként Pozsgai Zsolt MÁTYÁS ÉS JANUS című művét, mely budapesti bemutató. A dráma Mátyás király és legkedvesebb barátja, szövetségese halálos vitájáról szól, egy olyan árulásról, amelynek okát történészek sora kutatja azóta is...ezúttal a megoldás katartikus meglepetés....

Mátyás és Janus – árulás szünet nélkül

írta és rendezte

Pozsgai Zsolt

 

Magyarország, 1472. Elismert ország, elismert uralkodó. Mátyás király régen látott hatalommá növeli az országot. És ekkor váratlanul kitör egy lázadás. Árulások sorozata. Janus Pannonius, a király egyik legkedvesebb barátja, és Vitéz János, aki Mátyás nevelője volt – szövetkeznek ellene, és egy lengyel gyereket kívánnak a trónra ültetni. A király döbbenten áll két, addig leghűségesebb emberének árulása előtt. Elfojtja a felkelést, de a nagy kérdés még hátra van: MIÉRT? A király nyomozni kezd, miközben üldöznie kell Janus Pannoniust, az akkor már püspök költőt, és egy képzeletbeli postakocsi állomáson éri utol, ahol megtörténik a szenvedélyes vita. Az árulás, a felkelés oka kiderül....de ez minden eddiginél nagyobb meglepetés Mátyásnak....és a nézőnek.

Okt 5. szombat, 19:00

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr915194142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása