Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Könyvek és olvasás egy éjen át a Libri üzleteiben

2019. szeptember 28. - EuroAstra

olvas.jpgSzeptember 28-án három üzletének is meghosszabbítja nyitvatartását a Libri, és izgalmas beszélgetésekkel, előadásokkal várja az irodalom szerelmeseit az Olvasás Éjszakáján. Az elmúlt időszak népszerű könyveinek szerzőivel, illetve az irodalommal mély kapcsolatot ápoló színészekkel, zenészekkel találkozhatnak a résztvevők Budapesten és Győrben.

 

A Libri három üzletével vesz részt a 2019-es rendezvénysorozaton: a budapesti Libri Könyvpalota mellé a Nyugati téri könyvesbolt, illetve a Libri Győr Könyvesbolt csatlakozik idén. Az üzletekben író-olvasó találkozókkal, beszélgetésekkel, előadásokkal, koncertekkel ünneplik az olvasást és a könyveket.

 

A Libri Nyugati téri üzletében Jásdi István és Spiró György új könyveikről beszélgetnek az est házigazdájával, Juhász Annával. A Scolar LIVE írói, Molnár Krisztina Rita, Czakó Zsófia és Mécs Anna rövidprózai műveikről mesélnek; Donáth Mirjam, Fullajtár Andrea és Péterfy Bori pedig Sheila Heti kötetéről, a Változások könyvéről, gyerekvállalásról és anyaságról beszélgetnek.

Az este során előadásokat is láthatnak a vendégek: Szabó Réka kortárs irodalmi alkotásokból összeállított darabját Fullajtár Andrea színművész adja elő; Balsai Móni és Bálint András A Bilincs a szabadság legyen című előadásából Polcz Alaine és Mészöly Miklós levelezését ismerhetjük meg.

Az estét a Magyar Klarinét és Szaxofon Társaság zenei műsora nyitja, zárásként pedig Borbély Mihály Kossuth-díjas klarinét- és szaxofonművész előadását hallgathatják meg a résztvevők.

 

A Könyvpalotában Szabados Ágnes kérdezi az elmúlt időszak sikerkönyveinek szerzőit: Tittel Kinga Budapest titkairól mesél; Krusovszky Dénes, 2019 Libri irodalmi közönségdíjasa Akik már nem leszünk sosem című regényéről beszél; Ungváry Rudolf pedig a magyar társadalom két évszázadnyi zajos történelmét mutatja be Balatoni nyaraló című új könyve kapcsán. Szécsi Noémi új könyve apropóján a női létről, termékenységről és szexualitásról vall; Gárdos Péter rendező-forgatókönyvíró hamarosan megjelenő, Királyi játszmák című könyve műhelytitkait fedi fel, Légrádi Gergely idén megjelent novelláskötetét mutatja be, Dezső András pedig beavatja az olvasókat Maffiózók mackónadrágban című sikerkönyvének kulisszatitkaiba.

Az estét Vecsei H. Miklós színész és Beck Zoltán, a 30Y frontembere zárja egy különleges Ady-műsorral.

 

Idén a Győr sétálóutcájában található Libri könyvesboltba is beköltöznek egy éjszakára a könyvrajongók. Az est házigazdájának, Mikos Ákosnak Tomor Anita romantikáról, írásról, nagy sikerű regényeiről mesél; Fábián Janka a történeteiben megelevenedő különleges sorsokat mutatja be; Péterfy-Novák Éva vall tabukról, tapasztalásról, írásról, és könyvei keletkezéstörténetéről. Lakatos Levente, a mai magyar szórakoztató irodalom egyik legnépszerűbb alakja pedig műhelytitkaiba avatja be a hallgatóságot.

A programsorozatot Egyedi Péter, az Óriás zenekar frontemberének zenés estje zárja.

 

2019. szeptember 28.

Olvasás Éjszakája

 

https://www.libribookline.com

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr8615163474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása