Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

„Hegyen földön járogatok vala…” szeptember 26-án Sebestyén Márta ad koncertet a MOMKultban

2019. szeptember 20. - EuroAstra

sebe.jpgSebestyén Márta azon kevés hazai előadóművészek közé tartozik, akik változások és változtatások nélkül a tradicionális magyar kultúrát képviselik itthon és világszerte, koncertjein életre keltve Bartók Béla és Kodály Zoltán által gyűjtött, már majdnem feledésbe merülő népdalhagyományt.

 

A műsoron felcsendülő dalok évszázadokon és népeken ívelnek át, írott forrásokból és a szájhagyomány gazdag tárházából egyaránt merítve. A koncert programja egyfajta áttekintése is a Kossuth-, Prima Primissima és UNESCO Artist for Peace díjakkal elismert művésznő több mint négy évtizede töretlenül ívelő pályafutásának. A koncert dátuma külön érdekes, hiszen Sebestyén Márta 1970-ben ezen a napon, szeptember 26-án nyerte meg a Bartók halálának emlékére rendezett népdalversenyt.  A „Hegyen földön járogatok vala…” című koncertre jegyek vásárolhatók a momkult.jegy.hu oldalon, az Interticket hálózatában, valamint a MOMkult jegypénztárában.

 

Sebestyén Mártát tehetsége, képzett orgánuma és varázslatos lénye eredeti jelenséggé avatta. Szinte nincs olyan ország, ahol ne képviselte volna a magyar kultúrát, akár szólóban, akár zenésztársaival együtt. A pályája különböző időszakait meghatározó dalokból egyfajta válogatást hallhatunk ezen az estén. A színpadon segítségére lesz visszatérő zenésztársa, Andrejszki Judit a régizene nagykövete, a Hungarian FolkEmbassy népzenei formáció, számos nemzetközi fesztivál vendége, illetve ifj. Szerényi Béla és Szabó Zsolt. Közreműködik: Bittner Meenakshi Dóra Bharatanatyam táncművész.

A programot a Halmos Béla Program támogatásával a Philidor Intézet és a MOMkult valósította meg.

 

Sebestyén Márta - ének, furulya

Andrejszki Judit - ének, csembaló

ifj. Szerényi Béla - tekerőlant, tárogató

Szabó Zsolt - viola da gamba

Rosonczy-Kovács Mihály - hegedű

Könczei Bálint - brácsa

Jobbágy Bence - cimbalom

Lakatos Dávid-nagybőgő

Bittner Meenakshi Dóra - Bharatanatyam táncművész

Hungarian FolkEmbassy

 

2019. szeptember 26. csütörtök 19.00

Sebestyén Márta koncertje

MOM Kulturális Központ,

 

https://hu-hu.facebook.com/MartaSebestyenOfficial

https://momkult.hu/programok/hegyen-foldon-jarogatok-vala-sebestyen-marta-koncertje

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr9515103870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása