Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

ÚJABB ÍGÉRETES HAZAI TECH STARTUP A LÁTHATÁRON

2019. szeptember 19. - EuroAstra

codersrank_2.jpgAz MFB Csoporthoz tartozó Hiventurestől kapott 365 millió forint befektetést a Codersrank debreceni startup, mely a globális IT recruitment piac megreformálására készül.

 

Fejlesztőt toborozni egyre nehezebb: becslések szerint csak Magyarországon 30.000 fejlesztő hiányzik a munkaerőpiacról. Ezt tapasztalta meg saját bőrén az Innonic Startup Stúdió is, mely 2017-ben kezdett alternatív megoldások után kutatni, s amelyből később megszületett a CodersRank.

 

A startup a szoftverfejlesztők digitális lábnyoma, illetve valós munkája alapján készít teljeskörű, 360-fokos profilokat. Így akár különböző tesztek, interjúk nélkül is megállapítható, hogy egy fejlesztő mennyire tapasztalt (CV használat nélkül). Mindez természetesen a fejlesztők számára is hasznos, hiszen a valós képnek köszönhetően valóban releváns ajánlatokkal találkozhatnak. Sőt, a tervek szerint a jövőben akár személyre szabott képzési, kapcsolatépítési lehetőségekkel is bővül majd az oldal. Ezáltal a CodersRank hosszútávon képes támogatni a fejlesztők szakmai fejlődését, ami egyben a csapat missziója is.

 

A projekt potenciálját mi sem bizonyíthatja jobban, hogy már rögtön az indulását követően megnyerte a debreceni Get In The Ring startup versenyt, majd később a Central European Startup Awards versenyén az év startupjának választották.

 

A CodersRank népszerűsége leginkább abban rejlik, hogy az IT toborzók sajnos le vannak maradva abban a tekintetben, hogy még mindig a LinkedInen, illetve önéletrajz alapján próbálják szűrni a fejlesztőket. Így pedig nagyon nehéz dolguk van, hiszen ezzel kevés információt lehet megtudni a fejlesztők valós tudásáról. Plusz külön nehezítő tényező, hogy a statisztikák alapján a fejlesztők csupán 16%-a keres aktívan állást, többségük passzívan van jelen a munkaerőpiacon.

 

A CodersRank indulása óta már több mint 18.000 fejlesztő hozta létre saját profilját, a világ minden tájáról. A hosszútávú cél pedig az, hogy ez a szám 1,5 millióra nőjön. Erre pedig most minden lehetőségük megvan, köszönhetően az MFB csoporthoz tartozó Hiventurestől kapott 365 millió forintos befektetésnek.

 

A tőkebefektetésből a fejlesztések felgyorsítása a cél, továbbá a közeljövőben egy olyan toborzói portál elindítása, ahol a tech cégek megtalálhatják a számukra legalkalmasabb jelentkezőket, a jelenlegi piaci megoldásokhoz képest sokkal olcsóbban és hatékonyabban.

www.codersrank.io 

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr8215099092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása