Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Snétberger Ferenc és Tony Lakatos a SoLaTi kék bakelitlemezén

2019. szeptember 07. - EuroAstra


Tzumo hangszeres játékát nem kisebb géniusz, mint Herbie Hancock iránymutatása mellett tökéletesítette. Kiemelkedő tehetsége és az Amerikában töltött évek már fiatal korában nemzetközi szintre emelték játékát.

Tzumo egyénisége nemcsak a billentyűk megszólaltatásában rejlik, legalább annyira a kortárs és klasszikus zenében is otthonosan mozgó zongorista-zeneszerző könnyedebb műfajokat integráló egyedi zenei világában, mely könnyedén tetten érhető a lemezen szereplő szerzeményekben. 

image3_38.jpg

A jazz harmóniakészletét az Rn'B, Neo-Soul és Hip-Hop előremutató formavilágával és stílusjegyeivel ötvöző dalok zenéit kivétel nélkül Tzumo szerezte és hangszerelte, sőt, most megjelenő Debut című album stúdió-felvételét és az utómunkát is az ő neve fémjelzi. A számok szövegeit a SoLaTi énekesnője, Pocsai Kriszta írta. A BJC-ben rendszeresen koncertező zenekar - Heilig Tomi basszusgitáros és Toni Snétberger dobos - állandó tagjai mellett a különleges, mindössze 500 példányban gyártott "transparent blue" színű korongon több világsztár is közreműködik. Snétberger Ferenc a Fake című számban a tőle megszokottól eltérően klasszikus helyett jazz gitárt szólaltat meg. A világklasszis művész mellett egy másik nemzetközi rangú jazz zenész, az egyik legismertebb magyar származású szaxofonos, Tony Lakatos játéka is hallható.

A gyűjtők számára is ritkaságnak számító vinyl teljes anyagát december 7-én egy dupla koncertes lemezbemutató keretében élvezhetik élőben a jazz és a  Neo-Soul rajongói a Budapest Jazz Clubban. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr6515042586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása