Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

MagyarOK továbbképzés és Barátság lakat elhelyezés Pécset

2019. augusztus 05. - EuroAstra

pecsok_2.jpgMagyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem – Ian Lindsay brit nagykövet megnyitójával. A 20. Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem harmadik hetében, augusztus 5-én 10 órakor veszi kezdetét a 6. MagyarOK továbbképzés.

 

10 országból 27 magyar, mint idegen nyelvtanár érkezik, hogy elsajátítsa, vagy tovább fejlessze a modell alapú nyelvoktatás módszerét. A MagyarOK továbbképzést a tankönyv szerzőpárosa és a módszertan kidolgozója, Dr. Pelcz Katalin és Szita Szilvia tartja. A továbbképzést őexcellenciája Iain Lindsay, Nagy-Britannia nagykövete nyitja meg, aki Pécsett tökéletesítette magyar nyelvtudását.

 

Barátság lakat elhelyezése a kínai nyári egyetem tiszteletére

A Pécsi Tudományegyetem Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatóságának szervezésében emléklakat elhelyezésére kerül sor augusztus 5-én hétfőn 17.00 órakor a Séta téri lakatfalnál, mely a Hangzhou Normal University hallgatócsoportja számára harmadik alkalommal megrendezésre kerülő nyári egyetemi programnak állít emléket. A lakatot a Hangzhou Normal University 60 fős hallgatócsoportjával, valamint 2 oktatójával fogjuk elhelyezni. A PTE részéről Dr. Tarrósy István, a Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatóság igazgatója köszönti a hallgatókat és helyezi el az emléklakatot.

 

A korábbi nagysikerű nyári programok eredményeként idén már harmadszorra fogadja a PTE a Hangzhou Normal University hallgatóit, akiknek a nyári egyetemen való részvételét a Jack Ma Alapítvány támogatja. A kínai hallgatók a négy hetes ittlétük során az európai és magyar kulturális örökségről tanultak, valamint a neveléstudomány elméleti és gyakorlati alapjaival ismerkedtek meg. Az akadémiai programot a Bölcsészettudományi Kar biztosította, míg a nyári egyetem teljes körű szervezését a Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatóság végezte. A hallgatók számára igen változatos kulturális és szabadidős programok kerültek megrendezésre, melyek részeként megismerték Pécs város kulturális örökségét. A csoport látogatást tett többek között a Zsolnay Negyedben, a Tudásközpontban, a Klimó Könyvtárban, az Egyetemi Múzeumban, továbbá kirándulást és szakmai programokat szerveztek számukra Abaligetre, Orfűre, a Balatonra, valamint Budapestre.

 

A Hangzhou Normal University idén 30 nyári egyetemre küldött hallgatói csoportokat a világ különböző részein található partneregyetemeire. Nagy örömünkre szolgál, hogy ezek közül a PTE-n megrendezésre kerülő program a legnagyobb és legnépszerűbb nyári programjuk. A PTE Szenátus által 2016 novemberében elfogadott Nemzetköziesítési Programban kitűzött céloknak megfelelően a PTE Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatósága egyre növekvő számú nyári egyetemet szervez az egyetem Karaival való együttműködésben. A Hangzhou Normal University a PTE kiemelt kínai partnerintézménye. A cél, hogy minél tartalmasabb legyen a közöttük lévő együttműködés, barátság, azaz kézzelfogható, mindkét fél számára hasznos programokkal töltsék meg a kooperációt. A nyári egyetemi program ehhez kitűnő lehetőséget biztosít.

2019 nyarán összesen hét nyári egyetem kerül megszervezésre a Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatóság által, melynek révén 30 országból fogadnak hallgatókat.

 

https://pte.hu

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr8314994182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása