Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

43. Egynyári Virágbemutató

2019. augusztus 04. - EuroAstra

mg_3245-1030x686.jpg2019. július 25-én, immár 43. alkalommal rendezte meg a FÖKERT Nonprofit Zrt. szakmai rendezvényét, az Egynyári Virágbemutatót, melyet idén dr. Szeneczey Balázs Főpolgármester-helyettes nyitott meg.

 Főpolgármester-helyettes úr beszédében kiemelte a budapesti zöldfelületek fontosságat, amik mára egyértelműen a budapestiek kedvelt rekreációs helyszínei lettek, s melyek a zöldterületi-fejlesztéseknek köszönhetően egyre több sportolási lehetőséget nyújtanak.

 Az elmúlt évek számos beruházásának és Budapesten megrendezett sporteseményének köszönhetően,idén Budapest Európa Sportfővarosa, melynek tiszteletére idén a fenntartásunkban álló virágágyak kiültetései sportmotivumokat rejtenek - mondta el beszédében Hegedűs Gabor, a FÖKERT Nonprofit Zrt. vezérigazgató-helyettese.

 A Budapest szerte elhelyezkedő virágágyak megtervezése, a virágágyak előkészítése, a növények termesztése, kiültetése és fenntartása minden évben kiemelt feladat a Fővárosi Kertészet életében, hiszen a tavasszal kiültetésre kerülő virágok késő nyárig, kora őszig Budapest ékességei.

 Idén 78 helyszinen, több mint 190 fajtából 240.000 darab egynyári növényt ültetett a FÖKERT, melynek közel 20 %-a magyar fajtákból került ki, s melyeket a Társaság a saját termesztőtelepén állított elő.A legnagyobb összefüggő egynyári virágágyak a Margitszigeten és a Gellérthegyen találhatóak, a legnagyobb számban használt egynyári növények a begónia (46 ezer), a pistike (44 ezer), valamint a verbéna és a zsálya (14 ezer).

 A több évtizedes hagyománnyal bíró szakmai rendezvény minden évben lehetőséget teremt, hogy a szakma képviselői megvitassák az elmúlt időszak kihívásait, tapasztalatait a varosi zöldfelületek kezelésében, valamint az egynyári növények termesztésében és fenntartásában.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr7814989574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása