Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Az agrárpályát, a minőségi élelmiszereket és a 79. OMÉK-ot népszerűsítette az AMC Tusványoson

2019. július 28. - EuroAstra

image14_18.jpgKét kerekasztal-beszélgetést is szervezett az Agrármarketing Centrum (AMC) az idén 30. alkalommal megrendezett Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban, az erdélyi Tusnádfürdőn. A Kisebbségekért - Pro Minoritate Alapítvány által szervezett összejövetel minden évben a Kárpát-medence nagyszabású szellemi műhelye, amely határon átnyúló együttműködést, román – magyar párbeszédet és magyar – magyar eszmecserét is megvalósít 1989 óta. A közel egy hetes rendezvényen előadásokkal, kulturális programokkal és koncertekkel várták a több ezer látogatót.

 

Negyedik éve vesz részt rendszeresen az AMC a Tusványosként is emlegetett Bálványosi Nyári Szabadegyetemen. A Társaság két idei kerekasztal beszélgetése az impozáns megjelenésű Budapest-DEPO sátorban zajlott. Az „Az vagy amit megeszel – minőségi alapanyagok a táplálkozásban” elnevezésű kerekasztal beszélgetés során a résztvevők - Gyurta Dániel olimpiai-, világbajnok és Európa-bajnok úszó, Kolumbán Gábor a Civitas Alapítvány elnöke, valamint Ondré Péter, az AMC ügyvezetője beszélgetett az egészséges táplálkozás és a minőségi élelmiszerek fontosságáról.

Az „Ásó, kapa, nagykaland – fiatalok az agrárpályán” címet viselő eszmecserén pedig Orbán Miklós az Agrosic Egyesület igazgatója, Lakatos Gergely, a Panyolai Szilvórium Zrt. vezérigazgatója és Mikula Lajos, az AGRYA Szövetség elnöke vitatta meg, hogyan lehet vonzóvá tenni a fiatalok számára az agárpályát, valamint mik a szépségei és melyek a nehézségei ennek a hivatásnak. A beszélgetést Giczi Gergely, az Agrármarketing Centrum ügyvezető-helyettese vezette.

 

A tusványosi részvételről Ondré Péter, az AMC ügyvezető igazgatója elmondta: a kultikusnak számító erdélyi fesztivál kiváló lehetőséget teremt arra, hogy a tudatos vásárlás jelentőségére ráirányítva a figyelmet a minőségi élelmiszereket népszerűsítsék. A marketing szervezet szempontjából az idei év különlegessége az általuk szervezett 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK). Magyarország legnagyobb agrárgazdasági eseményére Budapesten, 2019. szeptember 26-29. között 100 ezer látogatót várnak, köztük a Kárpát-medencéből érkező kiállítókat is.

https://omek.amc.hu/.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr414981772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása