Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Babaváró hitel - az érdeklődők számára ezek a legkeményebb feltételek

2019. július 02. - EuroAstra

babavaro_0628.pngAz állami kedvezménnyel júliustól igényelhető babaváró hitel iránt nagy az érdeklődés, de a pontos kritériumokkal nem minden érintett van tisztában - közölte a money.hu, amely feltételellenőrző alkalmazást indított a babaváró hitel iránt érdeklődők számára. Az érintettek többsége a legtöbb feltételnek megfelelt, de 36 százalékuk nem ismeri pontosan a bankok feltételeit. Közel 30 százalékuk azért nem kaphatna babavárót, mert rossz adósnak számít, 24 százalékuk pedig a köztartozása miatt nem igényelhetne ilyen kölcsönt. 

 

Az egyik legkedvezőbb hitelkonstrukció lesz a lakossági piacon a júliustól elérhető babaváró hitel, amely a születendő gyermekek számától függően biztosít állami támogatást. A babaváró hitel igénylését szigorú feltételekhez kötötték és ezeket nem minden érintett ismeri pontosan - közölte az ingatlan.com csoporthoz money.hu, amely egy babaváró egy feltételellenőrző alkalmazást indított, hogy az érdeklődők megnézhessék, jogosultak-e a hitelre.

 

Buktatók

 

A money.hu különböző feltételekre rákérdező alkalmazását június végéig több mint 12 ezren használták. Az eredmények szerint a babaváró hitel feltételeit a többség teljesítette a money.hu adatai szerint. Ezek közül a büntetlen előéletre, a 3 éves társadalombiztosítási jogviszonyra, az első házasságra, a magyarországi lakcímre vonatkozó kritérium esetében 90 százalék körüli vagy annál magasabb volt a “megfeleltek” aránya. 

 

Ugyanakkor az érintettek 36 százalékánál az volt a buktató, hogy nem ismerték pontosan a bankok feltételeit, 28 százalékuk pedig azért nem kérhet babavárót, mert rossz adósnak minősül, azaz szerepel a Központi Hitelnyilvántartó Rendszerben (KHR). A válaszadók 24 százaléka azért nem jogosult a babaváróra, mert nem házas. Szintén 24 százalékos azoknak az aránya, akik a köztartásuk miatt nem élhetnek a lehetőséggel. Azonban a legkeményebbnek tűnő feltételek esetében sem kizárt, hogy az igénylés előtt az érdeklődők ezeket rendezzék. 

 

Van egyszerű megoldás

Trencsán Erika,a money.hu vezető pénzügyi szakértője szerint az érdeklődés óriási, mert a babaváró rendkívül kedvező hitel és a feltételek sem teljesíthetetlenek. Az is látszik azonban, hogy nem mindenki tud rögtön eleget tenni a kritériumoknak. “A hiteligénylőknek ráadásul nem csak a jogszabályi előírásoknak kell megfelelniük, hanem a hitelintézetek saját feltételrendszerének is, ami bankonként eltérő lehet. A zökkenőmentes igényléshez ezért érdemes hitelszakértőket bevonni, mivel ők tisztában vannak a bankok által támasztott különböző feltételekkel” - tette hozzá. 

 

A money.hu szakértője arra számít, hogy júliustól nagyüzem indul a bankokban a babaváró hitel iránti érdeklődés, valamint az állami lakástámogatási rendszer bővítése miatt. A két- és háromgyermekesek ugyanis már használtlakás-vásárláshoz is igényelhetik a 10-15 millió forintos államilag támogatott lakáshitelt, amelyre szintén nagy kereslet mutatkozik. 

 

www.money.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr9114916860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása