Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Bookline B-oldal Koncert és könyvklub egyben: a Bookline és az A38 Hajó zenei-irodalmi sorozata

2019. május 22. - EuroAstra

unnamed_76.pngKönyvek és zenék, koncert és beszélgetés élőben: a Bookline online könyváruház és az A38 Hajó új sorozatában, a Bookline B-oldal estjein a kortárs magyar könnyűzene fontos és népszerű dalszerző-előadói zenélnek és mesélnek kedvenc olvasmányélményeikről. Meghitt kamarakoncertek, kötetlen irodalmi beszélgetésbe ágyazva május 22-től minden szerda este, egész nyáron át az A38 Hajó festői tetőteraszán. Szabó Benedek, Jónás Vera,  Egyedi Plter, Zanzinger, a Lázár testvérek, Barkóczi Noémi, Petruska, Sallai László és mások mutatják be saját dalaikat, illetve mesélnek Kurt Vonnegut, Philip Roth, Nick Hornby, Tolnai Ottó, Charles Bukowski, Anthony Burgess, Lanczkor Gábor könyveiről.

Az estek szerdánként 20 órakor kezdődnek, és minden esetben ugyanúgy épülnek fel: félórás, a fellépő saját dalaiból válogatott zenés felvezető után laza, ám mélyenszántó beszélgetés következik az előadó kedvenc könyvéről, olvasmányélményéről. Majd az estet újabb koncertrészlet zárja, amely este tízig tart.

A Bookline B-oldal célja, hogy közelebb hozza a közönséghez egyrészt a zenészeket, akiket velünk együtt olvasó, közös élményeket megélő barátként láthatunk, másrészt a könyveket, amelyeket intenzív élményeken keresztül mutatnak be kedvenc fellépőink.

 

A belépés a sorozatot támogató Bookline online könyváruház jóvoltából díjtalan, ám előzetes online helyfoglaláshoz kötött. Helyfoglalás az egyes koncerteknél az A38 Hajó honlapján, az alábbi linken: https://www.a38.hu/hu/programsorozat/bookline-terasz

 

A sorozat Spotify playlistje itt hallgatható:

https://open.spotify.com/playlist/2C4rg87NU0Chx310MoJ1p2

 

A Bookline online könyváruház Közép-Európa egyik legnagyobb kulturális webáruházaként mindig fontosnak tartotta az olvasás népszerűsítését és az olvasáshoz kapcsolódó közösségépítést. Ennek fontos része a most induló Bookline B-oldal is, melynek segítségével hatékonyan és hatásosan szélesíti olvasoközönségét.

 

Az A38 Hajó Budapest egyik leggazdagabb programot nyújtó független kulturális küzpontjaként mindig fontosnak tartotta, hogy ne egyszerűen zenei, hanem összművészeti bemutatóhely legyen. Ennek a törekvésnek része a Bookline B-oldal is, amely több más együttműködés, például a Petőfi Irodalmi Múzeummal közös PIM az A38-on sorozat mellett azt bizonyítja, hogy az irodalom igenis lehet izgalmas és élményszerű.

 

A sorozat egyes eseményei

 

  1. május 22., szerda 20:00

Zanzinger

Philip Roth: Akárki

 

  1. június 5., szerda 20:00

Lázár testvérek

Anthony Burgess: Egy tenyér ha csattan

  1. június 19., szerda 20:00

The Devil's Trade

Kurt Vonnegut: A hamvaskék sárkány

 

  1. július 3., szerda 20:00

Barkóczi Noémi

Zadie Smith: Swing Time

 

  1. július 17., szerda 20:00

Sallai Laci

Nick Hornby: Pop, csajok, satöbbi

 

  1. július 31., szerda 20:00

Szabó Benedek

David Foster Wallace: Végtelen tréfa

 

  1. augusztus 14., szerda 20:00

Jónás Vera

Tolnai Ottó: Szeméremékszerek

 

  1. augusztus 28., szerda 20:00

Petruska

Charles Bukowski: Posta

 

  1. szeptember 11., szerda 20:00

Egyedi Péter

Lanczkor Gábor: Apás szülés



A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Részletes program, bőséges információk, fotók, galériák, belehallgatás, fórum és jegyvásárlás a www.a38.hu oldalon. Interjúk, hírek, premierek az A38 Hajó blogján. A koncertre jegy vásárolható bankkártyával az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

 

Kapunyitás a programok meghirdetett kezdése előtt egy órával. A koncertteremben tilos a dohányzás, dohányzó vendégeink az A38 Hajó orrteraszán gyújthatnak rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr3814835984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása