Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Szlovénia és a méhek - méhekkel kapcsolatos tematikus turizmus Szlovéniában

2019. május 14. - EuroAstra

image31_4.jpgSzlovénia tervezett pavuilonja a Dubai Expo-n

Szlovénia büszke méhész-nemzet. Május 20-án ünnepeljük a világ méheinek napját, és ezért most a legjobb alkalom, hogy elmondjam, miért Szlovénia Európa legjobb helyszíne egy 2019-es api-turisztikai kalandhoz.

Több mint 10 000 méhész otthona, 12 500 méhészet és közel 170 000 kaptárház, évszázadok óta hatalmas szerepet játszottak a méhek a szlovén kultúrában. Ma az országban nagyszámú méhekkel foglalkoznak, a pihentető mézes masszázs és a méhkas-levegő belélegzése révén, hogy egy éjszakán át maradjon a saját magán méhsejtjében! 

Készítettünk egy listát a  10 legjobb okból, amiért Szlovénia Európa legjobb helyszíne egy 2019-es api-turisztikai kalandnak. Fedezze fel őket itt,  és inspiráljon. Íme a tíz legjobb ok, amiért Szlovénia Európa legjobb helyszíne egy 2019-es api-turisztikai kalandnak: 

  1. Vegyünk egy apioterápiás túrát  - Kezdjünk egy apiterápiás túrán, hogy   megtudjuk a szlovén méhészeti hagyományok gyógyító hatásait - a mézmasszázstól a gyógyfürdőkig és a kóstolókig. 
  2. Éjszakai tartózkodás egy méhsejtben -zöld Savinja-völgyben méhhé alakíthatja magát, és a méhsejt alakú kabinok menedéke között élhet a Honey Village-ben.
  3. Kényeztesse az érzékeit mézzel -Topolšica Spa-ban a mézes fürdő nyugtató hatását tapasztalhatja, vagy éjszakára maradhat a méhek társaságában, és hagyja, hogy a nyugtató buzz segítsen neked aludni.
  4. Bohinj Nemzetközi Vadvirág Fesztivál  - Európa első vadvirágfesztiválja a méheket változatos programokkal ünnepli egy vad rétes témával. 2019. május 24. és június 9. között.
  5. A mézes kóstoló pályák  - Szlovénia évente 2400 kg mézet termel. Mint a pezsgő gesztenyeméz-alapú bor Maribor és nézni a hagyományos méz lectarstvo  születnek Radovljica.
  6. Egészséges méhkas-levegő belélegzése - Lepje meg a légzőrendszerét, és lélegezze be a méhek által kibocsátott nyugtató lélegzésüket, a Selo pri Bledu vagy a Dolenjska-i Pule Estate méhészetében.
  7. Látogasson el a Radovljica-ba - Szlovénia „édesebb városa” ideális hely ahhoz, hogy felfedezze Szlovénia gazdag méhészeti hagyományait, ahol a méhészeti múzeum és 600 kézzel festett méhház található.
  8. Vegyen részt egy api-artwork műhelyben- látogasson el a Selo-ra és találkozzon a helyi méhész Blaž Ambrožič-vel, azzal a lehetőséggel, hogy a méhkaptárakat festeni tudja. Azt is megtanulhatja, hogy viasz- gyertyát készítsen, és levegőt belélegezzen közvetlenül a csalánkiütésből.
  9. Látogasson el a szlovén méhészeti központba -az 1873-ban alapított központ bemutatja Szlovénia méhészeti történetét, és természeti ösvényeket kínál, valamint lehetőséget kínál a hagyományos méz-likőrök mintavételére.
  10. Fedezze fel Szlovénia  tájait- A Julián-Alpoktól a Pannon- medencéig fedezze fel a natív flórát, amelyet Szlovénia a méhek számára biztosít.

Miután sikeresen megszerezte az ENSZ támogatását a rendezvényre 2018 májusában, Szlovénia május 20-án ünnepli a méhészeti világnap első évfordulóját. Az éves nap a méhek környezeti értékét világszerte ünnepli, miközben Szlovénia méhészeti látnivalóit mutatja be. A világ minden tájáról híres médiában már tavasszal meglátogatta Szlovéniát (és továbbra is ezt teszi), hogy felfedezze a méhekkel kapcsolatos kalandokat és a méhészeti hagyományok csodálatos történetét. Közülük De Morgen,  Deuzio és Pasar Belgiumból és az USA-ból, ma az Egyesült Államokban.

Az Ön számára további kezelés egy 4 napos útvonal, amely lenyűgöző betekintést nyújt Szlovénia méhészeti örökségébe.

1. nap:  A Ljubljanába érke-zés után egy idegenvezetés, beleértve a középkori óvárost (barokk- és reneszánsz- építészet, múzeumok és galériák), és a híres szlovén építész, Jože által tervezett hármas-hídon Plečnik. Este megközelítésként találkozni fog a városi méhészeti klub tagjaival.

2.nap:Bledi-tócsodálatos nevezetességeinek (beleértve a hagyományos „pletna” hajóútra való vándorolást) meglátogatása után látogasson el egy helyi erdészhez és méhészhez, hogy megismerje a hagyományos festett méheket és ízletes mézalapú termékeket.

Ezután a Radovljica mézeskalács múzeumába és a méhészeti múzeumba költözik, amely Szlovénia egész méhészeti örökségét bemutatja. Folytassa a Žirovnicát, ahol meglátogatja Anton Janša emléktárgyát, amely a modern méhészet úttörője és egy nagyszerű szakértő a területen.

3. nap:  Ma reggel menj Stájerországba a  Mozirje-i Skok wellness-központon keresztül, melynek stílusos faházai a méhsejtek alapján készülnek, és szaunával, jakuzzival rendelkeznek. A következő állomás a Maribor közelében található növényi méhészeti gazdaság, ahol sok méhbarát növényt fedez fel, amelyeket méztermelésre és gyógynövényeikként termesztenek. 

4. nap: Nyugat felé menjen, és látogasson el a Skubin-i méhészetre a Horii-falu Goriška Brda faluban. Az évek óta eltöltött családi hagyomány inspirálja Önt, miközben pihenni fog az api-terápiában, a méhek zümmögő hangjaival együtt. Bovecbe utazzunk, hogy meglátogassuk a Bee Happy Bee House-t. Bemutatjuk a magasan szervezett Apis melifera Carnica - karnoliai méheket, és többet megtudnak a méhek létezésének jelentőségéről a modern világban.

Az EXPO 2020 Dubai, Szlovénia vonzó "pavilonja" a „SZLOVÉNIA - Intelligens zöld tapasztalat”.

Már nyilvánosságra került, hogy Szlovénia az Expo 2020 Dubai-ban fog megjelenni, amelynek központi témája a Connecting Minds, Creating the Future. Szlovénia részt vesz a fenntarthatósági al-témában, amely hangsúlyozza annak szükségességét, hogy harmóniában és egyensúlyban legyünk a világgal, és bemutatja az ezzel kapcsolatos vízióját saját pavilonjában, amely 1550 m2-t fed le. A nyilvános meghívás részeként Szlovénia legmagasabb színvonalú képviseletét a „SZLOVÉNIA - Intelligens zöld tapasztalat” elnevezésnek tartották. A pavilon számára kiválasztott koncepció Szlovéniát tartós, előremutató és kreatív országként mutatja be, amely egyesíti a zöld környezetet, a tudást, az erős ötleteket és az innovációkat, valamint az értéknövelt gazdaságot. Szlovénia a pavilonot és annak fokozott promócióját használja fel, hogy befektetési célként jelenjen meg, 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr1314822392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása