Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Milyen a sport ritmusa? -- Budapestről énekel első magyar dalában Johnny K. Palmer

2019. április 27. - EuroAstra

fejlec_1.jpgA budapesti születésű, Ausztriában nevelkedett Johnny K. Palmert eddig zeneszerzőként ismertük, de előadóként is büszkék lehetünk rá. Első magyar nyelvű dala néhány nappal ezelőtt jelent meg 'Margitszigeti Fák' címmel, ezzel indult a Budapest Dal 2019 pályázaton.



A budapesti születésű, Ausztriában nevelkedett, de jamaikai és etióp gyökerekkel rendelkező Johnny K. Palmer igazi világpolgárnak mondható. Johnny az elmúlt tíz évben a szórakoztató iparban dolgozott énekes-dalszerzőként, előadóművészként pedig olyan nevekkel osztotta meg a színpadot, mint Delirious, T-Bone, Jermaine Jackson, Kevin Max vagy Kirk Franklin.

„Az év elején elhatároztam, hogy idén elszeretnék kezdeni magyar dalokat kihozni elöadómüvészként. Ezért amikor Major Eszter megkérdezte lenne-e kedvem együtt indulni a “Budapest Dal” pályázaton, rögtön igent mondtam! Mivel ezelőtt sosem volt magyar számom most nagyon izgatott vagyok a 'Margitszigeti Fák' című dalunk miatt. 


A sport pedig szerves része az életemnek, rendszeresen járok futni a Margitszigetre, és szeretem a kosárlabdát, a jégkorit, görkorit, röplabdát, wakeboard-ot és snowboard-ot is. Amikor eldöntöttük, hogy nevezünk a Budapest Dal 2019 pályázatra, nem volt kérdés számomra, hogy a Margitsziget lesz a fő téma, és hogy a klipet is ott forgatjuk majd" - mondta Johnny K. Palmer.

Az idén immár második alkalommal kiírt Budapest Dal pályázat szorosan kapcsolódik ahhoz, hogy 2019-ben Budapest Európa sportfővárosa, ezért elsősorban sportolásra alkalmas, motiváló ritmusú, jó hangulatú dalokat vártak a versenybe. Johnny K. Palmer ezért egy új projektbe is belekezdett a Career Sport vezetőjével, ifj. Tóth Györggyel #amozgasdallama címmel.

"A sport és a zene nem áll olyan messze egymástól, mint azt sokan gondolják. Hisszük, hogy a mozgás dallama összehozza az embereket, motivál és új dalok esszenciáját alkothatja. A projektben szeretnénk megtudni, hogy a sportolóknak mit jelent a zene, és hogy a zenészeknek mit jelent a sport: erről kérdezzük őket, a válaszokat pedig megosztjuk a nagyközönséggel. Nekem személy szerint a sport főleg kikapcsolódást jelent. Olyankor elcsendesül körülöttem a világ és jobban tudok fókuszálni a gondolataimra. Egyfajta önterápia, amikor óriási energiák szabadulnak fel" - tette hozzá Johnny K. Palmer.

Johnny 'Margitszigeti Fák' című dala megtalálható online és a budapestdal.hu weboldalon szavazni is lehet rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr5914785152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása