Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Ingenico terminálokon fut majd az Alipay Magyarországon

2019. április 20. - EuroAstra

unnamed_114.jpgAz egyszerű és biztonságos fizetési megoldások globális piacvezetője, az Ingenico Group (Euronext: FR0000125346-ING) TETRA MOVE POS terminálcsaládján fut majd a népszerű kínai fizetési applikáció


 
2019-től Magyarországon is elérhetővé válik Kína legnépszerűbb QR kód alapú fizetési megoldása, az Alipay az UniCredit Bank kártyaelfogadó partnereinél. Az alternatív fizetési mód bevezetése nagyban szolgálja majd az országba érkező kínai turisták kényelmét. 
 
Az Alipay egy olyan QR kódra épülő fizetési megoldás, amely lehetővé teszi, hogy az alkalmazás mintegy 1 milliárd regisztrált felhasználója gyorsan és biztonságosan fizethessen telefonjának segítségével. A vásárlási összeg beírása után a bankkártya-terminálon megjelenik egy QR kód, ezt az Alipay mobiltelefon applikációval beolvasva, ügyfélazonosítást és jóváhagyást követően történik meg a fizetés.
 
A QR kód generálásához és a fizetés feldolgozásához szükséges üzleti applikáció az Ingenico TETRA MOVE 2500, 3500 és MOVE 5000 típusú terminálokon fut majd. Előbbi megoldások kitűnő ár-érték arányukkal, utóbbi pedig egyedi üzleti alkalmazások fejlesztésének és futtatásának lehetőségével segíti a kereskedőket. 
 
Sármay Bence, az Ingenico Group Magyarországért felelős értékesítési igazgatója elmondta: „Mindig nagy kihívás egy merőben új fizetési alternatíva bevezetése. Az Ingenico Group azonban elkötelezett az innováció iránt, és előszeretettel nyújt technikai hátteret az olyan megoldásoknak, mint például a QR kódos fizetés, ami lehetővé teszi a kínai vásárlók számára, hogy úgy fizessenek, akárcsak Peking bármelyik boltjában. Az Ingenico TETRA MOVE család termináljai minden kereskedőnek kiváló alternatívát kínálnak, legyen szó akár költséghatékony, egyszerűbb fizetési megoldásról, akár komplexebb, egyedi igényeket kiszolgáló eszközökről” – mondta el Sármay Bence.
 
Marco Iannaccone, az UniCredit Bank Hungary Zrt. általános vezérigazgató-helyettese hozzátette: „Nagy örömünkre szolgál, hogy az UniCredit az első bank, amely Kína legelterjedtebb mobilfizetési megoldását elérhetővé teszi Magyarországon, és ez az Ingenico partnerségével valósul meg. Ezzel a fontos lépéssel az a célunk, hogy egy újabb modern és innovatív fizetési megoldás bevezetése révén tovább bővítsük kereskedő ügyfeleink számára kínált termékeink és szolgáltatásaink körét, és ezzel is hozzájáruljunk üzleti lehetőségeik további növeléséhez.”
 
Az első Alipay kompatibilis terminálok 2019. május végétől kerülnek az üzletekbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr9214767930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása