Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Keep Floyding koncertek a Pólus moziban és Aquincumban

2019. április 09. - EuroAstra

keepf.jpgA Keep Floyding hazánk, de talán egész közép-európai régió legsikeresebb Pink Floyd tribute együttese az elkövetkezendő hetekben két jelentős koncertre készül. Az idén huszadik esztendejét betöltő zenekar a kezdetektől fogva feladatának érezte a Floyd zenéjének hiteles és igényes tolmácsolását, évről-évre újabb mérföldkövek és koncerthelyszínek meghódításával.

 

Repertoárjuk a közismert dalok mellett mindig tartalmaz ritkán hallott zenei különlegességeket, koncepcióba szervezett - teljes albumokat is. Minden egyes műsort a helyszín és az alkalom jellegéhez formálva igyekeznek egyedülálló koncertélményt biztosítani. Természetesen nem csak hangzás-, de látványvilágában is igyekeznek a nagy előd nyomdokaiba lépni, így igazi 'best of Floyd' élmény várható, teljes zenekari felállásban, szaxofonnal és vokállal kiegészülve.

 

Március végén negyedik alkalommal tért vissza a zenekar az A38 hajóra, ahova a klasszikus Keep Floyding Experience nevű programmal készültek, a legelsőtől a legutolsó Pink Floyd-albumig minden zenei érát felelevenítettek, természetesen a korszakos slágerek sem maradtak el. Csodálatos pszichedelikus rockzenei utazás, kompromisszum-mentes hangzás a Floyd legnagyobb slágereivel. Az együttes ismét bizonyította, tényleg szólhat úgy a zene, mint az albumokon.

 

A következő állomás áprilisban a Pólus Mozi Rock Klub következő kiemelt eseménye lesz, egy olyan különleges Pink Floyd-est, melynek keretében az 1972-es Live at Pompeii koncertfilm vetítése a Keep Floyding élő koncertjével egészül ki. Végül, de nem utolsósorban májusban az igazán ínyencek számára az idehaza a lehető legautentikusabb környezetben, az Aquincumi Amfiteátrumban maguk is eljátsszák a Live at Pompeii programját. 

 

Keep Floyding koncert + Live at Pompeii (1972) vetítés / április 18. Pólus mozi

Egy igazán különleges program, nem csak rajongóknak. A Pólus mozi termében, kényelmes fotelekből hallgatható a Keep Floyding egyedi – a korszakhoz tematikában és technológiában is alkalmazkodó válogatása. A fellépés alatt egyedi vizuális koncepció kerül a vászonra, kvadrofónikus térhangzású hangeffektek színesítik a zenekari fellépést. Az élő részt követően pedig megtekinthető 5.1 – térhatású hanggal és digitálisan feljavított képminőségben a mára már legendássá vált, eredeti 1972-es Live at Pompeii koncert.

 

Keep Floyding - Live at Aquincum / május.10. Aquincum

Számos exkluzív helyszínen aratott eddig osztatlan sikert a zenekar. Az A38 hajó, a Müpa Fesztivál Színháza és Nemzeti Hangversenyterme mellé méltán sorakozhat fel az Aquincumi Amfiteátrum. Május 10-én este az 1972-es olaszországi Pompeii romok között előadott és filmre rögzített koncert rekonstrukciója csodás élményt adhat a rajongóknak – a lehető legautentikusabb környezetben, figyelembe véve és maximálisan tiszteletben tartva a hely lehetőségeit és adottságait. A közel ezerfős publikum előtt adják elő a progresszív rockzene legkülönlegesebb dalait este 19 és 21 óra között, a lemenő nap fényeiben megvilágított amfiteátrumi helyszínen. Az eredeti Pompeii program mellett válogatnak a Pink Floyd későbbi legnagyobb slágereiből is, érintve a Dark Side of the Moon és a The Wall nagylemezeket is. A múzeum felelős munkatársai örömmel és hathatós segítségükkel  támogatják és a rendezvényt. 

 

Keep Floyding tagok:

Goldschmidt Gábor - gitárok, ének

Tóth András - gitárok

Segesdy Márton - billentyűk, ének

Heinfarth György - dobok

Balázs Bálint - basszusgitár, ének

Haáz Imre - szaxofon

Garda Zsuzsanna - ének

Simon Edina - ének

Prohászka Ferenc - hang

Németh Zoltán - fény

Balázs Lajos – vizuál

 

http://keepfloyding.hu

https://hu-hu.facebook.com/keepfloyding

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr9414740305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása