Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Április 2-án nyitja meg kapuit a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum

2019. március 31. - EuroAstra

unnamed_109.jpgA szokásos téli szünet után keddtől újra várja látogatóit az egykori HÉV-kocsiszín több mint 100 éves műemléki épületében található BKV-múzeum.

A 3000 négyzetméter fedett és 2000 négyzetméter szabadtéri területen fekvő kiállításon hetven felújított, muzeális járművet tekinthetnek meg a látogatók. A kiállítás kiváló program kisgyermekes családoknak, de a nagyobbacska fiúk érdeklődését is megragadja. A tárlaton archív fotókon, dokumentumokon és korabeli tárgyi emlékeken keresztül elevenedik meg a főváros és a történelmi Magyarország közösségi közlekedésének kialakulása, fejlődése – az első lóvasúti vonal megnyitásától a metróközlekedésig, az első omnibuszok felbukkanásától az autóbusz- és trolibuszközlekedésig.

A tavaszi kiruccanást ideális összekötni egy sétával, akár a gyönyörű szentendrei Duna-parton, akár az óváros kanyargó utcácskáin.

A múzeum elérhetősége

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr6214720737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása