Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Együttes ülés

2019. március 10. - EuroAstra

offf.jpgRitka élményben volt részem. Elmehettem egy nagybank igazgató tanácsának és felügyelő bizottságának rendkívüli együttes ülésére. Erre azért volt lehetőség, mert a pénzintézet egy NYRT, azaz nyilvánosan működő részvénytársaság. Röviden beszámolok a történtekről.

Az ügyvezető elmondta a 20 főből álló grémiumnak, hogy a bank életének fontos aktusáról van szó, hatalmas szellemi fegyver a mindennapi munkához és a célkitűzések megvalósításához. Kérte a résztvevők diszkrécióját a sajtó önkényes és zűrzavaros félremagyarázásának elkerülésére. Majd felkérte az elnök-vezérigazgatót a beszámoló megtartására.

A beszéd úgy kezdődött, hogy a bank vezetői, munkatársai és szakértői helyesen értékelték a piaci helyzetet, jó úton haladnak, sikert sikerre halmoznak, mert birtokában vannak a helyzet tökéletes ismeretének, a piaci igényeknek, az ideális működési feltételeknek. Ha mégis akadna néhány jelentéktelen probléma, említésre sem méltó ellentmondás, annak elhárítása napi rutinfeladat.

Ezután személyi kérdések követeztek, vagyis leváltások és kinevezések. Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy a csapat jókból és még jobbakból áll, tehát nem arról van szó, hogy bárki is alkalmatlan lenne a feladata ellátására, hanem hogy munkáját az új beosztásban még hatékonyabban, még eredményesebben végezze.

Következett a határozathozatal. A határozat megerősítette a beszámoló téziseit, dicsérte a részvénytársaság vezetését, megállapításokat tett a múltra, jelenre és jövőre vonatkozóan. Továbbá megerősítette, hogy az elnök-vezérigazgató úr az előző közgyűlés óta eltelt időszakban kiváló munkát végzett. A határozatot 19 igennel,         0 ellenvéleménnyel és 0 tartózkodással elfogadták.

Ezután az elnök bejelentette a húsvéti jutalomelosztás részleteit. A bank beosztott munkatársai egyhavi nettó illetményt kapnak bruttóban. Az igazgatótanács és a felügyelőbizottság tagjai 5-től 15 millió forintig terjedő tiszteletdíjat vehetnek fel az előzetesen megküldött kifizetési lista szerint. A határozatot 19 igennel, 1 ellenvéleménnyel és 0 tartózkodással elfogadták. (Az ellenvélemény onnan adódott, hogy a résztvevők egyike rossz gombot nyomott meg.)

Szeretem a szakmámat és a munkámat, de rá kellett döbbennem arra, hogy annak idején rossz pályát választottam.

  Láng Róbert

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr4214679224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása