Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Fejvadászok

2019. február 21. - EuroAstra

fejvadasz.jpgEcuador Oriente tartományának dzsungelében élnek a jivaró indiánok. Fejvadászoknak nevezik őket. Törvényeik szerint ha valaki közülük gyilkosságot követ el és a törzsfőnök elé kerül, halálos ítélet vár rá. A lenyilazás (kuráre) után a tettes fejét levágják és öklömnyire zsugorítják. Majd elhelyezik egy kultikus helyen, hogy a törzs tagjait emlékeztesse a törvények betartására. De nem róluk van szó, hanem a fejvadász cégekről, amelyeket a rendszerváltáskor ismertünk meg és másfél évtizedig a fénykorukat élték hazánkban.

   A fejvadászat, munkaerő keresés (executive search) amerikai találmány. Olyan szolgáltatás, melynek során egy betöltetlen állásra a jelöltet közvetlen keresés során választják ki. A fejvadász cég munkatársa a tanácsadó, direkt megkeresés és ajánlás útján jut el több csatornán (adatbázis, Internet, folyóiratok, ismeretségi kör) keresztül a legmegfelelőbb pályázóhoz  és kínálja fel neki az álláslehetőséget. A legjobb szakemberek rendszerint nem állás nélküliek, váltáson akkor gondolkodnak csak el, ha megfelelő motivációt tud a fejvadász felmutatni. Ez a munkaerő-közvetítés magasabb szintű formája, amelyet felső- és középvezetők vagy speciális szaktudást igénylő munkakörök betöltéséhez vettek igénybe a munkaadók.

 
  A tanácsadó céget a munkaadó HR-munkatársa (asszisztens, koordinátor) vagy cégvezetője bízza meg azzal, hogy az adott megüresedett pozícióra mutasson be neki olyan személyt vagy személyeket, akik teljes mértékben megfelelnek a munkaköri leírásnak, és hajlandóak a felajánlott pozíciót betölteni. A munkaadó személyi tulajdonságokat, képzettségi-, és tapasztalati elvárásokat, kompetenciákat határoz meg. Nem ritka, hogy megnevezi akár a preferált konkurenciát, ahonnan szívesen látna pályázót, de még az is előfordul, hogy konkrét nevet ad meg, akit el kell csábítania a fejvadásznak.

   A fejvadász cég elkészíti a részletes pozíció leírást, ismerteti a munkakör és a betöltéséhez szükséges személyi és szakmai követelményeket, nyelvtudást. Átgondolja, melyik  az a célcsoport, ahonnan a munkaadó szívesen látna jelölteket. Ez után a legmagasabb fokú diszkrécióval, kreativitással megkezdi a célzott, direkt keresést minden kommunikációs csatornán. Az esélyesnek látszó jelöltekkel ismerteti a pozíciót először a megbízó cég felfedése nélkül.

   Következik az esélyes jelöltek szelektálása, többkörös interjúk lebonyolítása. Személyes és  szakmai kompetenciák meglétének ellenőrzése, karriermotivációk feltárása, referenciák. Majd a jelöltek bemutatkoznak, elkészítik a személyi és a szakmai életrajzukat, ezután követezik a kiválasztás.

   A fejvadászat lassan kimegy a divatból. Helyettük a kapcsolati tőkével rendelkezők ideje jön el. Konkrétabban, az illetékes Döntéshozót felkeresi a Közelálló. Szeretném felhívni figyelmedet, hogy az erőmű felügyelőbizottsági elnöke lemondott. Szeretném, ha az unokahúgom töltené a helyét. Hogy mi a végzettsége? Klasszika-filológus. De csapatmunkában kiváló. Oké! Jöhet.

 

Láng Róbert

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr3314639478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása