Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Mentes gasztrofesztivált rendeznek Budapesten

2019. február 17. - EuroAstra

image26_7.jpgMinden ételallergiás szabadon és bátran kóstolhatja meg a számára legizgalmasabb gasztronómiai újításokat és kedvenc ételeit egy különleges kétnapos fesztiválon 2019. február 23-án és 24-én Budapesten. Az 1200 négyzetméteres területen megszervezett Mentes Feszt a glutén-, laktóz- és hozzáadott cukormentes, egészségtudatos, tartósítószer-, íz-és állagjavítót nem tartalmazó termékek és szolgáltatások fesztiválja, ahol több mint 40 kiállító mutatkozik be.

Manapság egyre többen küzdenek valamilyen ételallergiával, ételintoleranciával, cukorbetegséggel, így egyre nagyobb az igény a különféle „mentes”, a megszokottól eltérő ételekre. Nekik, és persze a nyitott érdeklődőknek is szeretne kedvezni a kétnapos Mentes Feszt nevű gasztronómiai fesztivál 2019. február 23-án és 24-én, szombaton és vasárnap.

"Nagyon fontos célkitűzésünk egy olyan rendezvény szervezése, ahol minden ételallergiás megtalálja a kedvenc ételeit és a gasztronómiai újításokat újragondolva, számára kockázatmentesen fogyasztható alapanyagokból elkészítve. 2 szinten, több mint 1200 négyzetméteren vonultatjuk fel a "mentes" irányzatok legnevesebb szereplőit" - mondta Oltványi Zsolt szervező, a Mentes Egészségstúdió és Cukrászüzem tulajdonosa.

Az ELTE Lágymányosi Campus Északi Tömbjében, beltéren megrendezésre kerülő Mentes Feszten több mint 40 kiállító mutatja be glutén-, laktóz- és hozzáadott cukormentes, egészségtudatos termékeit és szolgáltatásait. A "mentes" finomságok mellett 12 szakmai előadás is várja az érdeklődőket a téma szakértőitől, ezen felül kispiaccal és gaszto udvarral is készülnek.

Necz István szervező hozzátette: a Mentes Feszten külön gondoltak a családokra, ezért a Minimax által támogatott gyereksarokban foglalkozásokkal készülnek, a vasárnapi napon pedig ovis és sulis jógát is tartanak majd.

A gasztrofesztivál vendégei különleges jótékonysági kezdeményezésekben is részt vehetnek. A Református Szeretetszolgálat rohammentőjében a gyermekek újrahasznosított hulladékból készült plüss macikat kaphatnak, szüleik pedig megvásárolhatják az általuk készített maci formájú süteményeket, amelyekkel a szervezetet támogatják. Találkozhatnak még a Patronus Nappali Otthon fogyatékkal élő felnőtt lakóinak kézzel készült termékeivel, valamint a belépőváltással mindenki automatikusan támogatja az SOS Gyermekfalvakat is.

 http://mentesfeszt.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr1514628246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása